2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
0°C
1°C
Felhős / 0°C
p / 1°C
szo / 2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-09-05 16:15:29

Több mint 800 millió forint érkezett Lelére

Kerékpárút és inkubátorház építésére, illetve a polgármesteri hivatal és a könyvtár felújítására, valamint kisebb pályázatokra összesen több mint 800 millió forint érkezett Maroslelére. A képviselők ezért keddi ülésükön módosították az idei költségvetést. Emellett szóba kerültek még a fiatalok helyben tartása érdekében hozott támogatások, illetve a Lelei Napok is.

Több mint 800 millió forint érkezett Lelére

Testületi ülést tartottak kedden Maroslelén. Ezen a legfontosabb napirendi pont az idei költségvetés módosítása volt. - Erre azért volt szükség, mert az ebben az esztendőben több mint 800 millió forintnyi támogatás érkezett az önkormányzat számlájára, s ezt be kellett vezetnünk a bevételeink közé - nyilatkozta Martonosi György polgármester.

Több mint 800 millió forint érkezett Lelére

A legnagyobb tételt, 500 millió forintot a Hódmezővásárhely és Makó között megépülő kerékpárút maroslelei szakaszának a megvalósítására kapták. Emellett a polgármesteri hivatal és a könyvtár felújításához jött anyagi segítség a leleieknek. Az ipari parkban is fejlesztést hajtanak végre, pontosabban egy inkubátorházat építenek. - Még tavaly sikerült Lázár János miniszternek, a térség országgyűlési képviselőjének köszönhetően 70 millió forintot nyernünk, melyből már elkészült az új műfüves focipályánk, illetve hamarosan kibővíthetjük a községházát is - sorolta Martonosi György.

Több mint 800 millió forint érkezett Lelére

- A nyertes pályázatok révén összesen közel 1 milliárd 130 millió forintból tudunk gazdálkodni, melyből 320 millió forint a működési költség - számolt a polgármester. Matonosi György hozzátette: ezt a sikert természetesen csapatmunka eredményezhette. Szeptember 15-e és 17-e között rendezik meg a Lelei Napokat. Hogy minden megfelelően alakuljon ezen az eseményen, a keddi ülésen meghozták az ezekkel kapcsolatos döntéséket.

Több mint 800 millió forint érkezett Lelére

Az önkormányzat helyben szeretné tartani elsősorban a fiatalokat, így a Maroslele Jövője program több anyagi segítséget is tartalmaz. A grémium határozatot hozott a letelepedési, illetve lakásfelújítási támogatásól. Az első esetében a családok 500 ezer forint kamatmentes kölcsönt kaphatnak, melyet 10 éven belül kell visszafizetniük. Felújításra pedig 300 ezer forintot igényelhetnek, melyet szintén nem terhel kamat, s hét évük van a visszatörlesztésére.

Több mint 800 millió forint érkezett Lelére

Munkatársunktól. K.