2018. február 24. szombat, Mátyás
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
v / -2°C
h / -5°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-07-13 10:01:25

Több mint 56 ezer sportos kattintás

A www.makosportja.hu csupán tavaly novemberben debütált, de mostanáig 56 ezer 600 kattintást kapott. A Maros-parti város sportját az 1907-es esztendőtől napjainkig bemutató weboldal 3 ezer fotóval indult, s ez a szám mára elérte a 19 ezret. A honlap interaktív, hiszen a látogatók is hozzászólhatnak, információkkal egészíthetik ki a látottakat. Halász Tamással, az oldal szerkesztőjével beszélgettünk.

Több mint 56 ezer sportos kattintás

Az internetes oldal létrehozásának az alapötlete Ménesi Gábortól, a Makó sportja című könyv kiadójától, a mostani makói labdarúgó klub tulajdonosától származik. - Elsőként a városi sportmúzeumban található fotókat, illetve anyagokat akartuk digitalizálni, s aztán valamilyen formában feltölteni egy honlapra - nyilatkozta Halász Tamás, a www.makosportja.hu szerkesztője. Miután megjelent a könyv, a digitalizális munkát tavaly júniusban el is kezdték. A weboldalt pedig 2016 novemberében mutatták be a nagyközönségnek.

Több mint 56 ezer sportos kattintás

Az oldal 3 ezer színes, illetve fekete-fehér fotóval indult. Ez a szám mára elére a 19 ezer darabot, de folyamatosan töltenek fel újabb és újabb képeket. A lényeg, hogy bemutassák a Maros-parti város sportéletét, mind azt a 32 sportágat, melyet egykoron űztek, valamint űznek ma is. A legelső fotó 1907-ből származik. Halász Tamás fiatalként kézilabdázott, illetve édesapja is, innen ered a sport iránti szeretete. Erről, valamint magáról a gyűjtési munkáról is beszélt, íme:

Több mint 56 ezer sportos kattintás

Több mint 56 ezer sportos kattintás

A honlap nem csupán nézegetésre alkalmas, hiszen interaktív. Ez annyit tesz, ha a látogató felismer valakit egy fotón, akkor meg is tudja nevesíteni a látott személyt. Ezeknek a plusz információknak köszönhetően pedig a későbbiekben jóval könnyebb lesz megtalálni bármit is, ugyanis névre, sportágra, évszámra, de akár eseményre lebontva is lehet keresgélni az oldalon.

Több mint 56 ezer sportos kattintás

A jelenleg már digitalizált és feltöltött 19 ezer fotónak a többszöröse van már a szerkesztők birtokában. - Ennek az óriási anyagnak a leválogatása, feldolgozása nem egyszerű feladat, de állandóan bővítjük a repertoárt - mondta végül Halász Tamás. A város sportját bemutató könyv, illetve honlap is bekerült a helyi értékek közé.

Több mint 56 ezer sportos kattintás

Fotók: www.makosportja.hu

Munkatársunktól. K.