2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Felhős / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Rádió 7 hírei
Égető Réka | 2018-02-09 11:06:16

Több mint 40 éve jó kezekben a susániak!

Hódmezővásárhelyen januárban adták át hivatalosan a felújított Tornyai utcai rendelőt, ahol 43 éve gondoskodik a rábízott betegekről Dr. Sitkei Judit háziorvos.

Több mint 40 éve jó kezekben a susániak!

Dr. Sitkei Judit

Folyamatosan változó világunkban bármiféle állandóságot örömmel fogad az ember. A Tornyai utcai rendelő környékén élő susániak számára nem is akármilyen elem, ami biztos pontként jelenik meg az életükben. Immáron 43 éve óvja, vigyázza egészségüket a rendelő egyik háziorvosa, Dr. Sitkei Judit főorvos. Az orvosi egyetem elvégzése után, házasság révén került Hódmezővásárhelyre az orosházi születésű háziorvos. Férje, Dr. Füvesi István matematikus, aki székkutasi származású, és Hódmezővásárhelyen járt középiskolába. Innen a kötődés a városhoz. Dr. Sitkei Judit a Tornyai utcai rendelőben kapott munkát, az ő feladata volt az itt élők ellátása. S ő 43 éve kitartott a susániak mellett, azóta is igyekszik legjobb tudása szerint ellátni a betegeit kolléganőjével, Harmatné Forgó Ágnes nővérrel közösen, akivel már 2001 óta dolgoznak együtt.

Több mint 40 éve jó kezekben a susániak!

Dr. Sitkei Judit és Harmatné Forgó Ágnes

Ennyi idő alatt már egy olyan szintű bizalmi viszony alakul ki a közösség tagjaival, ami nagyon ritka a mai világban. „Nem kell ahhoz 40 év, hogy a rábízott betegeket, a családi körülményeit megismerje az ember. Több generáció is felnőtt ez idő alatt. Életüknek olyan momentumait, szeletét is feltárják, amit mondjuk egy sürgősségi osztályon nem biztos” – fogalmazott Dr. Sitkei Judit a háziorvos és a beteg közti nagyon bensőséges kapcsolatról. „Nagyon meg kell gondolni, hogyha valaki ezt a háziorvosi pályát választja. Nem mondom, hogy könnyebb vagy nehezebb, mint klinikai orvosnak lenni, az is teljes embert kíván. Itt olyan munkát végezhet az ember, aminek látja az eredményét viszonylag hamar, hogyha teljes szívvel-lélekkel csinálja. Emellett pedig a családdal kapcsolatos elvárásoknak is eleget tud tenni” – fogalmazott Dr. Sitkei Judit, aki maga is felnevelt a munka mellett két gyermeket. Lánya, Judit klinikai neurológus orvos, fia, László pedig bölcsészdiplomát szerzett.

Több mint 40 éve jó kezekben a susániak!

Arról pedig, hogy egy felújított épületben végezheti, illetve végezhetik a munkájukat, hiszen mellette még Dr. Nagy István főorvos is itt rendel, így nyilatkozott Dr. Sitkei Judit: „Mi nagyon örülünk annak, hogy sikerült idáig eljutni. Ez egy nagyon régi, százéves épület, amelynek egy része kihasználatlan volt. Nagyon tetszik nekünk, ahogy felújították ezt a régi épületet. Esztétikus, szép lett. Mi már december végén ideköltöztünk, és még mindig úgy jönnek be a betegek, hogy azt mondják, milyen szép, és hogy megérdemeltük mi is és ők is.”

Több mint 40 éve jó kezekben a susániak!

ÉR.