2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Felhős / 1°C
h / -0°C
k / -1°C
Regionális Hírek
Szabó Viktor | 2017-03-18 20:52:52

Több mint 3000 óra a köz szolgálatában

A mindszenti Polgárőr Egyesület és Társaság megtartotta évértékelő közgyűlését. A Polgármesteri Hivatal Tanácstermében számba vették a 2016-os kiadásokat, és köszöntötték az új polgárőröket.

Több mint 3000 óra a köz szolgálatában

A polgárőrök feladata, hogy segítsenek a rendőrségnek a közrend és a közbiztonság fenntartásában. Mindszenten sincs ez másként, szorosan együttműködve a rendőrséggel, minden nap járőröznek, rendezvényeken biztosítanak, és ha valami gyanúsat látnak, hallanak, értesítik azt a szervet, aki intézkedni tud.

Több mint 3000 óra a köz szolgálatában

A polgárőröknek ugyanis nincs joguk a törvényszegővel szemben lépéseket tenni, a feladatuk mégis elengedhetetlen. Mindszenten a lakosság ezt tudja is, és nagy tisztelet övezi azokat, akik saját idejükből áldozva, társadalmi munkában vigyázzák az utcákat.

Több mint 3000 óra a köz szolgálatában

A mindszenti Polgárőr Egyesület Vezetősége és Társasága szombat délután tartotta évértékelője, ahol megvitatták a 2016-os év feladatait, megtörtént a pénzügyi és gazdasági beszámoló, és a 2017-es tervekről is szó esett.

Több mint 3000 óra a köz szolgálatában

Szeretnénk pályázni egy új autóra, ugyanis a jelenlegi 2 gépkocsink elhasználódott. Ehhez minden papírunk kész, ugrásra készen állunk, tehát ha kiírják a pályázatot, jelentkezünk rá. Ezen kívül ’17-ben is biztosítjuk majd a városi rendezvényeket, illetve a környékbeli településeknek is besegítünk, ha felkérnek minket.” – mondta el Bereczki Lajos, a Mindszenti Polgárőr Egyesület elnöke.

Több mint 3000 óra a köz szolgálatábanBereczki Lajos

Az egyesület négy „újoncot” is köszöntött, akiket oklevéllel és serleggel köszöntöttek. Mihály Máté János, Pintér János, Ménesi István és Mihály István 25 évesek, és úgy döntöttek, hogy munkájukkal a közjót szeretnék szolgálni.

Több mint 3000 óra a köz szolgálatában

Az évértékelőn részt vett dr. Harkai István rendőr alezredes, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője is, aki kiemelte, kiváló az együttműködés a rendőrség és a mindszenti polgárőrök között.

Azok az emberek, akik a család mellett, ingyen és bér mentve szolgálnak egy közösséget, minden féleképpen példaértékűek, és követendőek. A kapcsolatunkat szorosabbra nehezen lehetne fűzni, hiszen nagyon jól tudunk összedolgozni. Azzal a polgárőr állománnyal, ami Mindszenten tartózkodik, rugalmasan és gördülékenyen tudunk megoldani minden feladatot.” – nyilatkozta dr. Harkai István.

Több mint 3000 óra a köz szolgálatábandr. Harkai István

A mindszenti egyesület polgárőrei köz-és külterületi járőrszolgálata 3220 órában, rendőrökkel közösen 104 órában, a lovas járőrszolgálat pedig 824 órában volt jelen az utcákon. A két gépjármű összesen 12.324 km-t tett meg a 2016-os évben.  A településen 42 polgárőr végzi munkáját, viszont többen közülük már idősebbek, így körülbelül 30 fő az, akiket bármikor szolgálatra lehet kérni.

Több mint 3000 óra a köz szolgálatában

Sz.Viktor