2017. december 15. péntek, Valér
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
11°C
4°C
Eső / 11°C
szo / 4°C
v / 0°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-08-07 16:03:20

Több mint 200 lelei gyermek támogatása

Több mint kétszáz kisgyermeket és családjukat támogatja a maroslelei önkormányzat. A szülők hétfőn vehették át a faluházban azt a fejenkénti 5-5 ezer forintos utalványt, mellyel a község hozzájárul csemetéjük óvoda-, illetve iskolakezdéséhez.

Több mint 200 lelei gyermek támogatása

Maroslelén évről évre a szeptemberi óvoda- és iskolakezdés előtt az önkormányzat vásárlási utalvánnyal járul hozzá a kisgyermekes családok költségeihez. Hétfő délután a faluházban várták azokat a szülőket, akiknek gyermeke a helyi óvodába, illetve általános iskolába jár. Az idén több mint kétszázan kapják meg a fejenkénti 5-5 ezer forintos utalványt, melyet lelei vállalkozásoknál vásárolhatnak le.

Több mint 200 lelei gyermek támogatása

Az egyik megkérdezett édesanya, Klári - mivel a teljes nevét nem kívánta elmondani - nagyon jó ötletnek tartja ezt a kezdeményezést, hiszen segítséget jelent a számára. Kisfia, Bence most szeptemberben kezdi a nagycsoportot az oviban. - Szeretek oda járni, mert sok barátom van, akikkel játszhatok - árulta el a fiúcska.

Több mint 200 lelei gyermek támogatása

Bojtos Gabriellának három lánya van. A legkisebb, Regina még óvodás, de két nővére, Rebeka és Gabriella már iskolás. - A kapott támogatást elsősorban ruhára, pontosabban a tornaórához szükséges cipőre, dresszre költjük - mondta az édesanya. A legidősebb lány majdnem kitűnő tanuló, de a tesója is igyekvő, nem akar lemaradni tőle. A két nagylány egyik kedvenc tantárgya az angol.

Több mint 200 lelei gyermek támogatása

Az önkormányzati választásokat követően fogadta el a helyi testület a község gazdasági programját. - A Maroslele Jövőjében kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy segítsük a lakosokat, s ennek kapcsán a fiatalokat pedig a községben szeretnénk tartani - nyilatkozta Martonosi György. A polgármester hozzátette: ez az óvoda- és iskolakezdési támogatás része ennek a programnak. Az utalványosztáson túl még számos egyéb intézkedés tartozik a Maroslele Jövőjébe, de hogy mik is, azokat Martonosi György itt részletezi:

Több mint 200 lelei gyermek támogatása

Több mint 200 lelei gyermek támogatása

Munkatársunktól. K.