2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-3°C
-1°C
Felhős / -3°C
k / -1°C
sze / -2°C
Reklám
Fazekas Gábor | 2016-09-30 09:00:52

Több mint 20 éve a piac élvonalában!

A DIÓ 896 Kft. évről évre igyekszik olyan újdonságokkal szolgálni az agrárágazat szereplőinek, amelyek megkönnyítik a mindennapokat és elősegítik a közös sikereket. Nyártól egy új üzemmel bővült a szolgáltatásuk, idén pedig bekerültek az 500 legnagyobb árbevételű cég közé is. Többek között erről beszélgettünk Horváth L. Csabával, a DIÓ 896 Kft. ügyvezető igazgatójával.

Több mint 20 éve a piac élvonalában!

A közelmúltban 20 esztendős jubileumát ünneplő cég 2016-ban hozta létre új szárító-tisztító üzemét Hódmezővásárhelyen, a Makói út 39. szám alatt, a régi Hódiköt területén.

A beruházás a terménytárolási, illetve a tisztítási és szárítási lehetőségeket bővíti a környék gazdáinak érdekében. Megtudtuk, hogy a H-TECH terményszárító berendezés megfelel a legújabb elvárásoknak is, melyek az üzemmérethez optimalizálható szárítási teljesítmény, az alacsony energiafelhasználás és környezeti terhelés, a jó skálázhatóság, és az egyik legfontosabb: a termény lehető legkisebb minőségvesztése a szárítás során. A szárító berendezés modulokból épült fel, melyek egyszerű egymásra építésével határozható meg a szárító mérete, ezáltal a szárítási kapacitása. Így a termék jól skálázható, a piac teljes vertikumát lefedi, a kisebb családi gazdaságoktól a nagyüzemi gazdaságokig – fűzte hozzá a cégvezető. A szárító egyébként 15, tisztító 60 tonna kapacitású óránként. További főbb jellemzői: az önhordó, öntisztító modulos felépítés, a modulonként elhelyezett ventilátorok által biztosított egyenletes levegőáramlás, a speciális terményfolyam, az egyedülálló porleválasztás, a kismértékű porkibocsátás, a kevesebb törtszem, az univerzális működtetés (földgáz, LPG, biomassza, dízel), az intelligens PLC vezérlés, nedvességmérés, az alacsony üzemeltetési költség, valamint a kiváló szárítási minőségA szintén az üzem szerves részeként kialakítandó magtisztító gép az általános gabonaféléken túl (búza, árpa, kukorica, napraforgó) még számos, szántóföldi kultúrában megtermelt növényféleség magvainak igen hatékony tisztítására alkalmas.

Több mint 20 éve a piac élvonalában!

A nyár óta eltelt időszak tapasztalatai jók. Horváth L. Csaba elmondta, hogy ezúton is köszönet illeti mindazokat, akik igénybe vették az új szolgáltatást, mellyel a környék gazdái a visszajelzések alapján elégedettek voltak. A DIÓ 896 Kft. a megalakulása óta követett út, a folyamatos innováció és beruházások következtében 2016-ra bekerült az 500 legnagyobb árbevételű cég közé, ezzel a NAV kiemelt partnere is lett. Mindez azt jelenti, hogy a vállalkozás megbízhatóságához és pontos teljesítéseihez nem férhet kétség, hiszen ezeket a cégeket az adóhatóság is ehhez mérten kezeli. Mindazonáltal a siker közös – fogalmazott a cégvezető – hiszen a vevők, illetve a megrendelők nélkül ezt nem érhették volna el. 
A DIÓ 896 Kft. fejlődésének másik fontos ismérve az, hogy kitűnő csapattal – köztük növényorvosokkal, mezőgazdászokkal, vegyészekkel és kertészmérnökökkel – várja a megkereséseket. A vállalkozás legfőbb „árucikke” egyébként továbbra is a minőségi műtrágya, amely a várható termést döntően meghatározza. Emellett tevékenységük másik két fő ága a vegyi anyagok, illetve a további mezőgazdasági inputanyagok kereskedelme. A vegyianyag-értékesítésük főként savakra, lúgokra és ezek sóira terjed ki, melyeket a gazdaság legkülönbözőbb területein használnak fel.

Horváth L. Csaba kiemelte a kertészeti műtrágyák jelentőségét, rámutatva: a kertészetek tápanyagellátását magas színvonalú és minőségű műtrágyákkal elégítik ki. A DIÓ 896 Kft. egyébként Magyarország egyik legjelentősebb kereskedője a kertészeti műtrágyák terén.

Hódmezővásárhely, Makói út 39., a külső Hódiköt mellett.
Telefon és fax: 62/535-460
Internetes oldal: www.dio896.hu
Nyitva: hétfőtől péntekig 07.00 – 15.30