2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-3°C
-1°C
Felhős / -3°C
k / -1°C
sze / -2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-02-23 18:38:06

Tippeket adtak a makói diákok

Nem csupán szakemberek, hanem középiskolások is elmondhatták a véleményüket a Makó számít rád! ösztöndíj-programmal kapcsolatban. Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel kötetlenül beszélgettek, s még bulik, koncertek is szóba kerültek.

Tippeket adtak a makói diákok

A makói önkormányzat fontosnak tartja, hogy lehetőségeihez mérten támogassa a város fiataljait, ennek keretében a Makó számít rád! ösztöndíj-program bevezetését tervezi. A rendelettervezetet először oktatási, közigazgatási és egészségügyi szakemberekkel véleményeztették, majd egy beszélgetés keretében kikérték a fiatalok véleményét is.

Tippeket adtak a makói diákok

A József Attila Gimnázium, a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, valamint a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola utolsó előtti évfolyamra járó diákjai és a diákönkormányzatok képviselői vettek részt a tanácskozáson.

Tippeket adtak a makói diákok

Farkas Éva Erzsébet polgármester ismertette az ösztöndíjrendszer részleteit, majd Kiss Ádám ifjúsági referenssel közösen elmondták az idei év fiatalokkal kapcsolatos programterveit. Egy Ifjúsági Konzultációs Iroda létrehozását tervezik, valamint egy olyan rendezvénysorozatot, melyen kötetlen formában művelődhetnek és egyben szórakozhatnak a fiatalok.  A diákok adtak néhány tippet arra, hogy kiket kellene meghívni egy-egy rendezvényre.  Többen - köztük Frank Boldizsár, a keri tanulója – pozitívan értékelték a város közösségi programjait.

Tippeket adtak a makói diákok

A helyi rendezvények közül a Hagymafesztivált emelték ki a fiatalok, annak koncertjeit, valamint nyári Hypnose fesztivált is sikeresnek értékelték. A polgármester megkérte őket, hogy ötleteiket osszák meg a Facebook-on a Makói fiatalok csoportban, melyet erre a célra hoztak létre. A jelenlévők kiemelték: több olyan szabadtéri koncertet szeretnének, melyek az ő korosztályuknak szólnak.

Tippeket adtak a makói diákok

A négy iskola diákjai aktívan részt vettek a fórumon, olyannyira, hogy a végén megegyeztek a város első emberével, hogy a javaslataik kiértékelése után márciusban ismét összeülnek egy hasonló interaktív beszélgetésre. Ekkor már ki is tudják értékelni a közösségi oldalon beérkezett kéréseket, javaslatokat.

Munkatársunktól. K.