2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Eső / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Külföldi Hírek
Szabó Viktor | 2017-10-31 23:09:07

Terrortámadás New Yorkban

Gázolásos terrortámadás történt helyi idő szerint kedd délután három körül New Yorkban, Manhattanben, egy biciklisek és futók által gyakran használt úton.

Terrortámadás New Yorkban

A legfrissebb hírek szerint lövöldözés is volt New York Manhattan városrészében – a Fox News értesülései szerint a merénylő “Allah Akbar”-t kiáltott.  A hatóságok terrorcselekményként kezelik a történteket, s úgy tudni, időközben a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is csatlakozott az incidens kivizsgálásához.

Terrortámadás New Yorkban

A New York-i rendőrség közlése szerint a sofőrt – aki két fegyvernek látszó tárggyal szállt ki az autóból – rendőrök meglőtték, majd őrizetbe vették. A sofőr állapotáról egyelőre nincs bővebb információ – a rendvédelmi szervek szerint csak a rendőrök adtak le lövéseket. Az incidens Manhattan délnyugati részében történt.

Az AP amerikai hírügynökség egyik fotóriportere a helyszínen legalább két, ponyvával takart mozdulatlan testet látott. Egy szemtanú több vérző embert látott a földön heverni. Elmondása szerint a bicikliútra hajtó jármű egy kisbusszal és egy másik autóval is összeütközött. A hírügynökségek több áldozatról írnak – a CNN információ alapján a támadásnak nyolc halálos áldozata is van. Amerikai sajtóértesülések szerint a sebesültek száma tizenötre rúg.

Terrortámadás New Yorkban

 

Forrás: Hirado.hu

Fotók: CNN.com