2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
1°C
Eső / 2°C
cs / 1°C
p / 2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-03-13 16:16:56

Terítéken a makói óvoda

A Makói Óvoda körzethatárainak a felülvizsgálatáról, valamint az idei beiratkozási rendről döntöttek hétfői rendkívüli ülésükön a képviselők. Emellett arról is határoztak: pályázatot nyújtanak be annak érdekében, hogy az önkormányzat csatlakozni tudjon az egységes elektronikus közigazgatási rendszerhez.

Terítéken a makói óvoda

A hétfői makói rendkívüli ülésen három napirendi pontot tárgyalt meg és fogadott el a grémium. Ebből kettő a Makói Óvodát érintette. - Az Oktatási Hivatal kérte tőlünk az óvodai körzethatárok felülvizsgálatát, s emiatt módosítani kellett az intézmény alapító okiratát - nyilatkozta Farkas Éva Erzsébet. A polgármester hozzátette: erre azért volt szükség, mivel nem minden ingatlan szerepelt benne, ugyanis nem mindenhol van megfelelő házszámozás.

Terítéken a makói óvoda

A második napirendi pont is az óvódáról szólt. Az intézménybe történő jelentkezés módjáról döntöttek a képviselők és az általános felvétel időpontját is megjelölték. A törvény április 20-a és május 20-a között határozza meg a beiratkozások időszakát, de a pontos dátumot a fenntartó önkormányzatok mondják ki. - Makón ez 2017-ben április 26-a (szerda) és április 27-e csütörtök lesz - tudtuk meg Farkas Éva Erzsébettől. A szülőket és gyermekeiket mind a két napon reggel 8 és délután 4 óra között várják a Makói Óvoda székhelyén, vagyis az Erdélyi püspök utca 8. szám alatti intézményben.

Terítéken a makói óvoda

Az elektronikus közigazgatás kiterjesztésének egyik lényegi eleme az önkormányzatoknál folyó és a teljes lakosságot érintő közigazgatási munka informatikai eszközökkel való támogatása. Ennek a lényege, hogy az állam biztosítja a településeken az egységes feladatellátást. - Ehhez, vagyis az úgynevezett ASP-rendszerhez kell csatlakoznia a makói önkormányzatnak is - sorolta Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Terítéken a makói óvoda

A központi rendszernek köszönhetően meggyorsul és áttekinthetőbb lesz a közigazgatási munkafolyamat. Ez pontosan mit jelent a makói önkormányzat számára, illetve mi lesz a csatlakozás menete, azt Farkas Éva Erzsébet polgármestertől itt hallja:

Terítéken a makói óvoda

Terítéken a makói óvoda

Munkatársunktól. K.