2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
-0°C
Tiszta / 4°C
v / -0°C
h / -0°C
Közlekedési és Kék hírek
Soós Kata | 2017-04-18 09:47:42

Templomi perselyekre szakosodott a tolvaj

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki két szegedi templom sérelmére követett el bűncselekményt.

Templomi perselyekre szakosodott a tolvaj

A vádirat szerint a vádlott 2016. Karácsonyának másnapján, miután 2 óra körüli időben megjelent az egyik belvárosi katolikus templomnál, az ott kihelyezett 3 db adománygyűjtő perselyből próbált meg legalább 50.000.-Ft-nyi pénzösszeget ellopni úgy, hogy a persely nyílásába egy dróttal benyúlva kísérelte meg azt kinyitni. Cselekménye azonban sikerrel nem járt.

A vádlott ezt követően január 8-án az egyik felsővárosi katolikus templom sérelmére kísérelt meg bűncselekményt elkövetni hasonló módszerrel. A férfi a templomban kialakított és bezárt állapotban levő kerítésen átmászott a látogatók elől elzárt területre és a templomtérben levő adománygyűjtő perselybe a nála levő zseblámpával bevilágított, majd az erre a célra kialakított dróttal benyúlt. A cselekményt a templomban tartózkodó egyházközösség vezetője észlelte, így vádlott azt nem tudta befejezni.

Az ügyészség a vádlottat 2 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás vétségének a kísérletével vádolja, mint különös visszaesőt, figyelemmel arra is, hogy a vádlott munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik, létfenntartását vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből biztosítja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás:

Dr. Kopasz Zsolt

főügyész