2018. január 19. péntek, Sára
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
2°C
Köd / 4°C
szo / 2°C
v / 1°C
Közlekedési és Kék hírek
Soós Kata | 2017-03-08 12:54:49

Telefonon próbálkoznak a csalók

Ismét több, kisebb kárt okozó telefonos csalás fordult elő az elmúlt időszakban. Az elmúlt héten történt makói rendőrségi eseményekről telefonon kaptunk tájékoztatást.

Dr. Németh Róbert, rendőr - főhadnagy:

Telefonon próbálkoznak a csalók

Ismeretlen tettesek magukat jellemzően a szolgáltató képviselőjének kiadva hívják fel mobiltelefonona sértetteket, akiket azzal ejtenek tévedésbe, hogy nyereményjátékon szerencséjük volt, kisorsolták őket, ehhez azonban töltsenek fel pénzt különböző telefonszámokra. A feltöltések után azonban megszakad a vonal és a szerencsés nyertesből immáron szerencsétlen károsult lesz.  Figyelemmel arra, hogy az elmúlt napokban több hasonló bejelentés is érkezett a rendőrségre, ezúton is kérjük, hogy ha nagyértékű nyereménnyel hívják fel Önöket, legyenek gyanakvóak, illetve semmi esetre se utaljanak, vagy töltsenek fel pénzt.

Hétfőn szintén csalás miatt, akció keretében elfogtak egy büntetett előéletű férfit, aki eddig több millió forintot csalt ki egy gyanútlan sértettből. A korábban hasonló bűncselekmények miatt már elítélt pitvarosi lakost őrizetbe vettük és kezdeményeztük előzetes letartóztatását.

Szeméremsértés miatt indítottunk büntetőeljárást egy magyarcsanádi férfi ellen, aki hétfőn közterületen mutogatta magát mások szeme láttára, szeméremsértő módon, Csanádalbertin pedig egy helyi lakos használta illegálisan az áramot a közművektől, ellene lopás miatt nyomozunk.

A határátkelőhelyeken is volt dolga a kollégáinknak: az elmúlt héten három feljelentés is érkezett közokirat-hamisítás bűntette miatt a Nagylaki, valamint a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltségtől. Külföldi állampolgárok egymástól függetlenül használtak fel spanyol és román hamis személyigazolványokat. A Csanádpalotai Autópálya Határátkelőhelyen továbbá a határrendészek megállítottak egy BMW X3-as gépkocsit, melyet az olasz rendőrség körözött. A nagyértékű autót lefoglaltuk és visszajuttatjuk az olasz illetékesek részére. Azonban nemcsak gépjármű, hanem körözött személy is fennakadt a határellenőrzésen. Ma hajnalban szintén az Autópálya Átkelőn egy török férfit fogtak el a kollégáink, akit bűncselekmény miatt a lengyel hatóságok köröztek. A török állampolgárt őrizetbe vettük.

Közlekedési híreink: ittas vezetés miatt indítottunk büntetőeljárást – jogosítványának azonnali bevonása mellett – egy helyi lakos ellen, aki még szombaton éjjel a Csanád Vezér téren közlekedett alkohol fogyasztás után.

Sajnos nem zártunk baleset – mentes hete, ugyanis két könnyű sérüléssel járó baleset is történt a városban, egyik még csütörtökön, Makó belterületén a Vásárhelyi és a Justh Gyula u. kereszteződésében. Itt kanyarodás közben nem adott elsőbbséget egy autóval közlekedő sofőr egy kerékpárosnak, akit így elütött. A biciklis könnyű sérüléseket szenvedett. Tegnap délután a Kinizsi utca és a Megyeház utca kereszteződésében hasonló baleset történ,itt egy kerékpáros volt figyelmetlen, az elsőbbségadás táblát nem nézve behajtott a kereszteződésbe, majd nekiütközött egy szabályosan közlekedő személygépkocsinak. A kerékpáros 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Forrás: Németh Róbert