2017. december 15. péntek, Valér
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
4°C
Eső / 6°C
szo / 4°C
v / 0°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-06-15 12:00:13

Tarisznya került a vállakra - Galéria!

Egy nyolcadikos és két szakiskolai osztály vett búcsút csütörtökön a makói Pápay iskolától. A hagyományokhoz híven a végzősök vállára az alsóbb évfolyamosok tették rá a tarisznyát, s egy-egy szál virággal is elköszöntek tőlük.

Tarisznya került a vállakra - Galéria!

Tanévzáróval egybekötött ballagást tartottak csütörtökön a makói Pápay Endre Oktatási Intézményben. - Tizenegy nyolcadikostól, valamint két szakiskolai, vagyis kertész, illetve lakástextíl készítő osztálytól vettünk végső búcsút - nyilatkozta Vargáné Szalados Klára. A tagintézmény vezetője hozzátette: a hagyományok szerint náluk mindig az utolsó tanítási napra teszik a ballagást, s az is régi szokás, hogy az alsóbb évfolyamosoktól kapják meg a végzősök a tarisznyát, illetve egy-egy szál virágot. Az ünnepségen az önkormányzat nevében Czirbus Gábor alpolgármester vett részt.

Tarisznya került a vállakra - Galéria!

Pálfi Dániel

Az is szép hagyomány a Pápayban, hogy tanévzárón jutalmat is kapnak azok a diákok, akik tanulásban, sportban vagy egyéb foglalkozásokon kiváló eredményeket értek el. A nyolcadikos Pálfi Dániel is köztük volt, mivel ő sportversenyen diadalmaskodott. - Nagyon szeretek mozogni, kedvencem az atlétika, s azon belül a különféle ugrások - árulta el a fiú. Dániel a nyíregyházi diákolimpián magasugrásban lett első, méghozzá 150 centis teljesítménnyel. Az ő búcsúja csak névleges, hiszen szeptembertől visszatér, s kertésznek tanul tovább a Pápayban.

Tarisznya került a vállakra - Galéria!

A ballagók névsora. Nyolcadik osztály: Baróthi Attila, Berta Krisztián, Boldizsár Lajos Marián, Czavalinga Csilla, Guvat Emese, Hrabovszki Dániel, Kiss Zoltán, Kolompár Szilvia Mirella, Kolompár Vivien Anna, Mezei Klaudia és Pálfi Dániel. Osztályfőnök: Kollár Edda, csoportvezető: Oláhné Bódi Erzsébet. Szakiskola, 10. K osztály, kerti munkások: Lantos Sándor, Simon Gábor, Szabó Krisztián és Wiedner Erik. Osztályfőnök: Kabát Ákos. 10. T osztály, lakástextíl készítők: Batta Nikoletta, Makó Alexandra, Makra Nikoletta és Vörös Anita. Osztályfőnök: Szabó Ignác.

Tarisznya került a vállakra - Galéria!

Wiedner Erik

- Amit megtanultam az iskolában, azt az otthoni kis gazdaságunkban is tudom majd kamatoztatni - mondta Wiedner Erik. A csanádpalotai fiú a kertészeti szakiskolából ballagott el csütörtökön. Annak ellenére, hogy szereti a mezőgazdasági munkát, az álma, hogy katona legyen. - Kedvelem a fegyvereket, már több alkalommal is lőttem kispuskával, valahogy vonz engem ez a hivatás - foglalta össze Erik azt, miért is szeretne egyenruhába bújni. Már több honvédségi bemutatón is részt vett, valamint ellátogatott a hódmezővásárhelyi laktanya nyílt napjára.

Tarisznya került a vállakra - Galéria!

Munkatársunktól. K.