2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
1°C
Eső / 3°C
cs / 1°C
p / 2°C
Önkormányzatok hírei
Szabó Viktor | 2017-07-07 13:35:13

Tankot emelnének ki a Tiszából

Egy harckocsi található Szegeden, a Belvárosi híd tövében, amit szeretnének kiemelni a vízből, és kiállítani. Ebben is kérték Lázár János, országgyűlési képviselő segítségét pénteken, a Városházán megtartott fogadóórán.

Tankot emelnének ki a Tiszából

Főleg személyes jellegű, a közigazgatást érintő kérdésekkel keresték fel Lázár János, országgyűlési képviselőt péntek délelőtt Hódmezővásárhelyen. Szociális jellegű kérés nem érkezett a politikushoz, a mintegy 20 ügyfél elsősorban vállalkozással, közigazgatósági és hatósági ügyekkel kapcsolatban fordult az országgyűlési képviselőhöz.

Tankot emelnének ki a Tiszából

A fogadóórát felkereste egy hódmezővásárhelyi állatvédő is, aki olyan kéréssel fordult Lázár Jánoshoz, hogy nyújtson segítséget egy állatmenhely kialakításában és működtetésében. A politikus elmondta, hogy a szeptemberi képviselő-testületi ülésen megbeszélik, hogy Vásárhelyen milyen állatvédő szervezetek és menhelyek működnek, és ezek hogyan tudnak együttműködni a várossal, az állatok érdekében.

Tankot emelnének ki a Tiszából

A legizgalmasabb és legérdekesebb téma az volt, hogy a szegedi Belvárosi híd tövében egy T-34-es tank van a víz alatt. Ez már 1944 óta ott van, és a Haditechnikai Park szeretné ezt kimenteni. Ehhez kérték a Miniszterelnökség segítségét. Ha meg tudunk egyezni a vízüggyel, és a Móra Ferenc Múzeummal és más szervekkel, akkor segíteni fogunk a Haditechnikai Parknak, hogy kiemeljék ezt a T-34-es harckocsit.” – nyilatkozta Lázár János.

Tankot emelnének ki a TiszábólLázár János

A politikus megemlítette továbbá, hogy munkakereséssel kapcsolatban nem volt kérés, hiszen jelenleg Hódmezővásárhelyen 3% alatt van a munkanélküliek száma. Az Andrássy utca 3 és 9 szám alatti ingatlanok képviselőjével azonban beszéltek, a lakások felújításával kapcsolatban. Jó esély van arra, hogy ezek az ingatlanok még idén megújulhatnak.

Tankot emelnének ki a Tiszából

Szó esett a Csengettyű közben tervezett visszabontásról is, amiről az országgyűlési képviselő a következőket mondta:

Tankot emelnének ki a Tiszából

 

 

Sz.Viktor