2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
4°C
Tiszta / 2°C
p / 4°C
szo / 1°C
Regionális Hírek
Szeri Csaba | 2017-08-11 19:58:59

Tánclépések a nyárban

Ha nyár, akkor tábor. Ha tábor, akkor nyár. A két dolog, leginkább a fiatalok életében elválaszthatatlan. A szünidőben ugyanis táborok sokaságából lehet kiválasztani a legizgalmasabbnak ígérkező programokat. A Mártélyon rendezett bentlakásos néptánctábor pedig beváltotta a hozzáfűzött reményeket.

Tánclépések a nyárban

Első alkalommal rendeztek bentlakásos néptánctábor Mártélyon a Riverside Kempingben. A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ szervezésében megvalósult Szegedi halastó – Dél-Alföldi tánclépések nevet viselő tábor, pedig aktív kikapcsolódást nyújtott a fiatalok számára, akik ráadásul mind az öt napot együtt tölthették.

Tánclépések a nyárban

A bentlakásos táborból ugyanis késő délután nem haza mentek, hanem örömtáncoltak és különféle programokon vettek részt a fiatalok.

A főszerepet természetesen a tánc kapta. Az ismétlés és a gyakorlás fontos alappillér volt, a következő versenyszezonra készülve érdemes volt újból átvenni a már jól ismert tánclépéseket. Emellett pedig új mozdulatokat, lépéseket és figurákat is tanultak a gyerekek. A moldvai táncok és a sárközi táncok kerültek a célkeresztbe. A hét javarésze ezek elsajátításáról szólt, hogy aztán péntek délután a szülők előtt, egy jó hangulatú táncos program keretében mutassák be a tábori „tanulás” eredményét.

Tánclépések a nyárbanTápai Lászlóné Mariann

„Két csoport, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Kiscsillag illetve Bóbita Néptánc Csoportja vett részt a táborban, összesen 37 gyermekkel és a pedagógusokkal, táncoktatókkal. Mindennapot megterveztünk, már amennyiben az időjárás nem szólt közbe. A nagy meleg miatt beütemeztük a fürdőzést is, de volt éjszakai túránk, rókavadászatunk, csónakázás és a csillaghullást is megnéztük, de vetélkedőket is játszottunk. Mindet, ami egy nyári tábori élethez hozzátartozik.” – nyilatkozta Tápai Lászlóné Mariann, a táborszervezője, óvodapedagógus, gyermektánc oktató, akinek Virág Vivien, Kardosné Majoros Gabriella, Bacsáné Lévai Krisztina, Bacsa Tibor, Vízhányó Dániel, Kádár Tamás és Paulik Erika segítette a munkáját.

Tánclépések a nyárban

A péntek délután moldvai és sárközi tánclépések szakszerű bemutatása előtt a fiatalok egy-egy indulóval is készültek, amellyel ügyesen alapozták meg hangulatot. Ezt követően pedig úgy táncoltak, hogy az ember rögvest megfeledkezett még a nyári melegről is.

szcs