2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
0°C
1°C
Felhős / 0°C
p / 1°C
szo / 2°C
Belföldi Hírek
Soós Kata | 2017-09-01 13:26:45

Támogatja a kormány az iskolakezdést

Felveszik az iskolatáskát a diákok. Tegnap véget ért a vakáció. Ma reggel több mint egymillió általános és középiskolás tanuló kezdi meg az új tanévet.

Támogatja a kormány az iskolakezdést

A Nemzeti Tanévnyitót a nagykőrösi református templomban tartották, az idei tanévet az Emberi Erőforrások minisztere nyitotta meg. Balog Zoltán azt mondta, hogy a magyar családoknak biztonságosabban indul a tanév, mint az elmúlt évtizedekben bármikor.

Király Nóra, a Fiatal Családosok (FICSAK) elnöke az M1 Ma Reggel című műsorában azt mondta: sokaknak nagy terhet jelent az iskolakezdés, ám idén soha nem látott támogatásban részesülnek a családok; a kormány intézkedéseinek köszönhetően évről évre nő az az összeg, amit iskolakezdéskor megkapnak.

Most már 1.-9. évfolyamig mindenki ingyenesen kap tankönyvet, amelyek egyébként 30-40 ezer forintos összeget tennének ki – fűzte hozzá.

Az étkeztetésben is több százezer családot támogat a kormány: a 3 vagy több gyermeket nevelő családok étkezhetnek fél áron, a szociálisan rászoruló családok pedig teljesen ingyenesen. Újdonság idén, hogy az ingyenes étkeztetést a szünidőkre is kiterjesztették.  Az óvodát jelenleg 320 ezer gyerek kezdte meg, ahol szintén sok gyermek étkezik ingyenesen – mondta Király Nóra.

Családbarát országgá vált Magyarország – jelentette ki, kiemelve, hogy átalakult a bölcsődei rendszer, sokkal rugalmasabbá vált és nagyobb lehetőséget biztosít azoknak a nőknek a számára, akik a gyermek 3 éves kora előtt szeretnének visszamenni dolgozni.

Kezdődik egy iskolafelújítási program is, jelenleg Budapesten kívüli területekre koncentrálódik az erre szánt összeg – fűzte hozzá Király Nóra.

Forrás: hirado.hu