2017. november 20. hétfő, Jolán
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
4°C
Tiszta / 4°C
k / 4°C
sze / 9°C
Sport
Czabarka János | 2017-09-14 10:54:51

Tájékozódási futók versenyeznek Gyulán

Ezen a hétvégén kerül megrendezésre a Tájékozódási Futók Rövidtávú Országos Bajnoksága és a Rövidtávú Váltó Bajnoksága Gyulán, melyet a Maccabi Vívó és Atlétikai Club Tájékozódási Futó Szakosztálya rendez.

Tájékozódási futók versenyeznek Gyulán

 

Az egyéni futamokra több mint 1250 nevezés érkezett az ország minden pontjából és a szomszédos Romániából a 14 éves korosztálytól a 85 éves korosztályig.
A másnapi Váltó Bajnokságnak is több mint 900 résztvevője lesz.

Paskuj Mátyás - a Versenybíróság elnöke

Ezen nevezési létszámok rekordnak tekinthetők, mert még a sportág történetében soha nem volt ennyi nevező a bajnoki futamokra.

Gyula városa ideális hely a tájékozódási futók Rövidtávú Bajnokságainak megrendezésére (nem volt tájékozódási futó verseny Gyulán) a város szerkezeti adottságaiból és turisztikai látványosságainak köszönhetően is.

 

Tájékozódási futók versenyeznek Gyulán

Az eseményt a Rádió 7 is támogatja

A Bajnokság szombaton 9 órakor kezdődik a selejtező futamokkal a Gyulai Várfürdő terültén, majd délután 15 órakor veszi kezdetét a döntő futam. Mindkét futamon a célba érkezés a Gyulai Várhoz fog történni. A versenypályák érintik a város több nevezetes pontjait, köztereket, közintézmények udvarait.
Vasárnap a Váltó Bajnokság 10 órakor kezdődik a Prohászka Zsolt sportcsarnok melletti területen. Ezen a versenyen 3-4 fős váltók indulnak a Bajnoki címekért.