2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Felhős / 1°C
k / -1°C
sze / -2°C
Regionális Hírek
Szeri Csaba | 2017-12-03 18:52:30

Szívekig érő koncert a templomban

A legjobbkor érkezett meg az első hóesés Hódmezővásárhelyre. Az első adventi vasárnap ugyan nem öltözött minden egyöntetűen hófehérbe, mégis talán meghittebbé varázsolta a várakozást. Ezt pedig csak fokozta a Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány hagyományos adventi koncertje a Szentháromság templomban, ahol a népi hangzás kapta a főszerepet. - Fotókkal!

Szívekig érő koncert a templomban

Mondhatni menetrend szerint, advent első vasárnapjára megérkezett a havazás Hódmezővásárhelyre. Az időjárás reggel egy gondos nagymamát idézett, aki akkurátusan hinti be porcukorral a rácsos almás pitét. Később pedig mintha égi párnacsata eredményét láttuk volna, nagy pelyhekben hullott alá a hó. Tény, hogy fehér köntöst javarészt levetkőzte a táj, azonban a hangulat megalapozása nem maradt el.

Az ünnepi készülődést pedig csak fokozta a Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány hagyományos adventi koncertje, amely ez alkalommal is igazán különlegesre sikerült, ahogy jellemző volt ez az elmúlt 12 évben is.

Szívekig érő koncert a templombanHajdú Józsefné

„Ilyenkor, adventkor minden évben koncertet szoktunk adni a támogatóiknak és az érdeklődőiknek, ami ráhangolódást biztosít a karácsonyra. Borsos Annamária tanárnő ez alkalommal olyan művészeket válogatott össze, akik még nem léptek fel a templomban. A mai koncert egy ajándék az ide érkezőknek.” – fogalmazott Hajdú Józsefné, a Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány egyik alapító tagja.

Korsós Kinga és barátai léptek fel, akik ebben a felállásban első alkalommal adtak koncertet. Kinga énekelt és egy különleges hangszert, a kobozt is megszólaltatta. Tatárné Krajcsovics Lilla az ének mellett a tekerőből fakasztott hangot, amely nem mindennapi élményt nyújtott a Szentháromság templom egyedi akusztikájának köszönhetően. Monori Csenge hegedűvel és énekkel, míg Hajda Csenge énekével emelte az adventi hangulatot.

Szívekig érő koncert a templombanKorsós Kinga

„Borsos Annamária az általános iskolában volt zongoratanárnőm. Ő gondolt rám, hogy tudnék-e egy népzenei koncertet csinálni, adventi és karácsonyi témában. A koncertünkkel a várakozást szeretnék előrevetíteni és az angyali üdvözletet. Nekem a zongora volt az első hangszerem, de később jött a népi éneklés, majd a koboz és a citera. A családunkban nagyon fontos szerepet játszik a zene.” – fogalmazott Korsós Kinga.

Az est folyamán a művészek „szóra bírták” az említett különleges hangszereket, de az adventi, karácsonyváró és Szűz Máriáról szóló énekek mellett egy hódmezővásárhelyi gyűjtésű népdalcsokrot is meghallgathatott a nagyérdemű.

Szívekig érő koncert a templomban

A Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány pedig természetesen a jövőt illetően is komoly tervekkel rendelkezik. Idén még várat magára egy rajzpályázat eredményhirdetés és a rászoruló nagycsaládásoknak is szeretnének segíteni a tagok az ünnepek közeledtével.

Emellett pedig természetesen a 2018-as év is körvonalazódik. A Damjanich utcai játszótér habár alaposan megújult, tavasszal egy libikókával gazdagodhat. Valamint az egyesület feltett szándéka, hogy egy újabb játszóteret is átadnak a gyerekeknek. Illetve további koncerteket is szerveznének, ahogy tették azt idén a Vastag Csaba jótékonysági koncert esetében, vagy akkor, amikor Szentpéteri Csilla és barátai mutatták meg művészetüket a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

szcs