2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
-0°C
Felhős / 6°C
v / -0°C
h / -0°C
Reklám
Égető Réka | 2017-06-17 11:32:32

Szív és lélek kell az igazán finom fagyihoz

Több évtizedes recept alapján készíti Giláné Fehér Katalin és családja a hódmezővásárhelyi Zöld Bódéban a lágy fagylaltot. A Jégvirág Fagyizóban pedig 14 féle különböző ízű fagylalt van, de akár 40 perc alatt az aktuális listán nem szereplő ízt is kaphatunk.

Szív és lélek kell az igazán finom fagyihoz

Giláné Fehér Katalinnal, a Családi magazinban beszélgettünk

Hódmezővásárhely egyik emblematikus eleme az ún. Zöld Bódé, ahol a hagyományos lágy fagylaltot lehet kapni. Bánfiné Rózsika néni mintegy 50 évvel ezelőtt kezdte meg a tanonckodását, és tőle ered az eredeti recept, amin az utódok sem változtattak semmi. A titka a recept nagyon pontos betartásában rejlik, illetve az alapanyagok minőségén. Giláné Fehér Katalin azért említett még két titkos hozzávalót is: szív és lélek is kell ahhoz, hogy a jeges különlegességek igazán finomak legyenek.

A hozzávalók többsége hazai termelőtől származik: a tejet, a tojást kistermelőtől szerzik be. A vaníliafagylalthoz a nevét adó alapanyag is nagyon fontos. A főzési napon reggel hozzák a tejet, majd nekiállnak a főzésnek. Az elkészült masszát lehűtik, és kiszállítják az adott helyre, és már lehet is kérni a fagylaltot. A Zöld Bódéban négy féle íz közül választhatunk: csoki, vanília, citrom, illetve mindig van egy, ami változik (ez lehet puncs, karamell, vagy valamilyen gyümölcsös íz). Míg a Jégvirág Fagyizóban 14 féle fagylalt van. Az idei év különlegességei a kinder csoki és a fügetorta, de ha mi valami olyasmit szeretnénk, ami nincs a palettán, akár 40 perc is elég ahhoz, hogy kikeverjék nekünk az adott ízt.

A Jégvirág Fagyizó Hódmezővásárhelyen, a Kutasi út 12. szám alatt található, míg a Zöld Bódé a Jókai és a Rárósi utca sarkán található.

ÉR.