2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
0°C
Felhős / 1°C
h / 0°C
k / -1°C
Agrár
Czabarka János | 2017-09-27 12:22:58

Szingapúrba viszik a magyar marha és nyúlhúst

Az Orbán Viktor miniszterelnök által vezetett delegáció tagjaként Szingapúrban Fazekas Sándor aláírta azt a keret-megállapodást, amely után hamarosan megindulhat Magyarországról a marha- és nyúlhús exportja. A szerződést a dél-kelet ázsiai ország Nemzeti Fejlesztési Minisztériumának vezetőjével, LawrenceWonggal Szingapúrban kötötték – tájékoztatott a Földművelésügyi Minisztérium.

Szingapúrba viszik a magyar marha és nyúlhúst

Az agrárminiszter és partnere tárgyalásán elhangzott, hogy Szingapúr feloldotta a korábban madárinfluenza kitörés miatt hozott beviteli korlátozásokat Magyarországgal szemben. A két miniszter tárgyalt továbbá az élelmiszerbiztonsággal, az akvakultúrával, valamint a környezeti ügyekkel kapcsolatban a két állam közti egyéb együttműködési lehetőségekről.

A Földművelésügyi Minisztérium háttérintézményeként működő Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a szingapúri Agrár-, Élelmiszer- és Állategészségügyi Hatóság (AVA) közötti keret-megállapodás biztosítja a magyar export számára is fontos információcserét, valamint az élelmiszerbiztonsági együttműködés zavartalan működését.

Szingapúrba viszik a magyar marha és nyúlhúst

A földművelésügyi miniszter magyar agrártermékek exportjáról egyeztetett Ázsia egyik legnagyobb agrárgazdasági cégcsoportjának vezetőjével, a Wilmar International Limited igazgatójával. A vállalatcsoport, amely kilencvenezer embert foglalkoztat a világ ötven országában, gabonafélék kereskedelmével kapcsolatban érdeklődött.

Szingapúr, az 5,6 milliós lakosú városállam Ázsia egyik legjelentősebb kikötője, emellett fontos üzleti csomópont az Ázsia és Európa közötti kereskedelemben. 2018-ban a Délkelet-Ázsia államait tömörítő ASEAN soros elnöke lesz.

forrás:FM