2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Havazás / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Rádió 7 hírei
Szeri Csaba | 2017-02-17 12:02:11

Szia, jégpálya! Kösz mindent!

Február 19-én zárul a jeges mókatár Hódmezővásárhelyen. A jeges szezon búcsúzik, a mindennapos testnevelés órákon résztvevők pedig pénteken utoljára húznak korcsolyát.

Szia, jégpálya! Kösz mindent!

Őszintén szólva a cikkírója nem egy jeges fenegyerek. Leginkább az ónos esőt követően a kritikusan érintett pontokon csúszkált. Korcsolyát is ritkán húz – más kérdés, hogy a sörkorcsolyával közeli barátságban áll. Ugyanakkor imádja a hangulatot, amit a vásárhelyi jégpálya telente a városnak kölcsönöz. Amikor tele a pálya már-már vérprofinak tűnő fiatalokkal, akik úgy siklanak a jégen, hogy laikusként talán azt hihetnénk, hogy éppen egy versenyen vesznek részt. Mások viszont óvatos, kimért lépésekkel, a korlátba kapaszkodva ismerkednek az új felülettel. A kacagás és a jókedv viszont garantált.

Szia, jégpálya! Kösz mindent!

Egy fiatal ismerősöm mesélte – kérte, ha lehet, a nevét ne említsem meg, nem szeretne túl szentimentálisnak tűnni – hogy volt egy kellemetlen álma: bezárták a jégpályát, idő előtt megjött a jó idő és hirtelen véget ért a csúszkálás. Valójában azonban egészne sokáig kitartott.

Ilyen szempontból még talán jó is, hogy a tél jó ideig nem akarta olajra lépni az életünkből. Jó ideig nyitva tarthatott a jégpálya, örömteli perceket okozva kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Szia, jégpálya! Kösz mindent!

A Mikulás volt olyan figyelmes és "engedte szabadjára" a jégpályát, szinte végeláthatatlan kalandok garmadáját zúdítva Vásárhely lakóira. Kiderült, hogy szállingózó hóban is kiválóan lehet korcsolyázni, de a napsütés is partner lehet egy jópofa csúszásra. Délelőtt osztályok váltották egymást a jégen, a pálya pedig karácsonykor sem pihent, naná, a bejglit is le kellett valahogy dolgozni. Azok sem voltak hátrányban, akik még sosem húztak korcsolyát, Pup Olivér és csapata segített nekik.

A promenad.hu munkatársai is jégre merészkedtek, de Európa-bajnok is siklott egy nagyot.

Szia, jégpálya! Kösz mindent!

Jégkorong kupát is rendeztek a Kossuth téren és fiatalok is igyekeztek elsajátítani a sportág csínját-bínját. Márton Albert, vagy ha úgy tetszik Berci, pedig mindvégig helyén kezelte a jeget, de kollégái is készségesen segítették a sportos kedvűeket.

A sulisok ma búcsúztak a pályától, legalábbis a mindennapos testnevelés órák keretein belül, ám biztos, hogy a Szőnyisek közül is néhányan még kihasználják a maradék két napot és kellő mozdulatsorokkal búcsúztatják a pályát.

szcs