2015. január 28. szerda, Károly
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-0°C
-0°C
Felhős / -0°C
cs / -0°C
p / 4°C
Közélet és Művelődés
Szombat Mihály | 2012-04-12 10:53:44

Szexis a tökéletlenség

Miért van az, hogy egy-egy testi hiba nem riaszt el minket, sőt, inkább vonzónak tűnik? Vannak, akik direkt az ilyen tökéletlenségekre utaznak, ez a fétisük.

Fogak

Hollywoodban mindenkinek tökéletes a foga. Na jó, majdnem mindenkinek. Akinek gacsiba, az fogszabályzót kér, vagy műfogsort csináltat. Emlékezzenek csak Tom Cruise-ra, akinek az egyik filmjében még kócosak voltak a fogai, aztán hirtelen sorba rendeződtek. Nem csoda, ha mindenki tökéletes mosolyt szeretne, és ha olyan nagy az elváltozás, hogy ez egészségügyileg is indokolt, akkor egy fogszabályzó - különösen gyerekkorban - megoldhatja a problémákat. A kis rendellenességeket azonban érdemesebb inkább szexepilként kezelni, hiszen a szabályozás nem kellemes dolog. Madonna első két foga között például, ahogy mondani szokás, öt perc szünet van. De nem zavarja.

Hegek

A modellek, magazinok, filmek világa azt sugallja, az a szép, ami tökéletes. A hibátlan bőr az egyik alapfeltétel, így ha valakit egy csúf heg csúfít el, sokszor szenved önbizalom hiányban. Kisebb nagyobb forradás szinte mindenkin van, hiszen nem lehet felnőni esés, sérülés nélkül. Nagyobb balesetről, műtétről tanúskodó forradás azonban csak keveseknek jut (szerencsére). Fiatalabb korban ezt aztán megpróbálják elrejteni, ruhákkal takarják el, ha tél van, ha nyár. Pedig ezekért a hegekért odavannak a divattervezők, a férfiak és a nők is: valami különleges ugyanis, valami más, emberi. Keanu Reeves az egyik leghíresebb színész, aki ilyen sebhellyel büszkélkedhet.

Nagy fenék

Jennifer Lopeznek köszönhetően ma már nem ciki, ha valaki nagyobb hátsóval rendelkezik az átlagnál. Túlzásokba nem kell esni, de egy formás nagy fenékért odavannak a férfiak. Büszke viselői között többen vannak, akik azt állítják, képesek megállítani a forgalmat. Ha elfogadjuk idomainkat, és azok nem folynak szét, legyünk büszkék rájuk.

Ráncok

Ma már öregedni sem illik, Demi Moore ötvenévesen úgy néz ki, mint egy jó karban lévő harmincas. A csodakrémek, a plasztikai sebészek bármire képesek, csak az a kérdés, megéri-e. Ráncaink az életünkről mesélnek, és nem csak a gondoktól alakulnak ki, de a mosolyoktól is. Minden egyes szarkalábért megszenvedtünk, miért akarnánk hát megszabadulni tőlük? Anne Bancroft sem akart, mindig is büszkén viselte ráncait.

Molett alkat

A tinik legnagyobb ellenfelei a fölösleges kilók: nehéz ugyanis molettnek lenni ebben a vékony szépségideálú világban. Ha az ember személyisége pedig még csak alakul, különösen küzdelmes elfogadni magunkat. Nem kell folyamatos fogyókúrákkal gyötörni magunkat, nem kell pólót húzni a bikinire. Válasszunk olyan példaképeket, akik már megbékéltek önmagukkal. Ha mindenképpen a sztárvilágban szeretnénk keresgélni, itt van például Queen Latifah. És ne feledjük, a néhány zsírpárnához nagy mell is jár.

Kis mell

Ez az egyetlen dolog, ami a magazinok fotói ellenére sem jön soha divatba. Bár már a nyuszis magazin szerkesztői is a természetesre esküsznek, mégis mindig szilikoncsodákkal van tele a lap. Legalábbis az. Mert a divatmagazinokban szinte csakis kismellű modelleket találunk, ahogy a színésznők nagy része is elég lapos. Akkor hát miért szeretnénk mi hatalmas kebleket? A lényeg, hogy arányosak és elégedettek legyünk.

Kutasi Roland | 2015-01-28 21:12:05

A Fidesz szerint az olcsóbb üzemanyag miatt csökkennie kellene a kenyér árának, a pékszövetség vezetője viszont azt mondja, nekik jelenleg nem áll módjukban mérsékelni a sütőipari termékek árát. A gázolaj csak nagyon kicsi hányadot tesz ki. Minimálbér-emelés, útdíj, ekáer és élelmiszerlánc-felügyeleti díj drágítja a kenyeret. Ellenségünk a magas áfa és az albán pékség.

Tudósító | 2015-01-28 20:14:21

Január 31-én, szombaton a Hódmezővásárhelyi Szakképző Iskola Corvin Mátyás Tagintézménye rendezi meg diákbálját, amelyig már csak néhány nap van hátra. A szerdai próbára mi is ellátogattunk a Fekete Sasba.

Tudósító | 2015-01-28 19:03:49
Szerdán tartották a tanintézmény által szervezett „Ki mit tud?” verseny döntőjét, amelyen összesen 14 produkció versenyzett egymással. Minden műsorszám magas színvonalú volt, így a jól megérdemelt jutalom sem maradhatott el.
Fazekas Gábor | 2015-01-28 18:43:20

Varga Áprád Zsolt archivumából kerültek elő a következő, 1994-ben forgatott képek. Az operatőr és filmrendező nevenem ismeretlen olvasóink előtt. A mindszenti erdészről, Máriás Ferencről szóló dokumentumfilmje nemcsak a magyarországi filmszemléket járta be, de még Los Angeles-be is kijutott.

Szeri Csaba | 2015-01-28 18:31:01

Meghatározó játékos távozik az Algyő SK labdarúgó csapattól. Pataki Sándor középpályás külföldi munkavállalás miatt Angliába utazik, így a Tisza-partiak trénere, Takács Zoltán a tavaszi szezonban már nem számíthat a játékosra.

Szeri Csaba | 2015-01-28 18:10:33

A 42 éves portugál aranylabdás is beszáll a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöki posztjáért vívott küzdelembe. A volt játékos jelmondata: „Ne félj változtatni!”

Tudósító | 2015-01-28 17:29:57

A vérvétel, a fizikoterápia és a gyógytorna is ingyenessé válik február elsejétől Mindszenten - derült ki a településen tartott szerdai testületi ülésen.

Tudósító | 2015-01-28 15:29:22

Olasz Gábor és Csáki Máté két hónapja gondoltak egy merészet, és megvásárolták az Évi Lángosozót. Azóta tulajdonosai ennek a kis vállalkozásnak és kínálják a finomabbnál finomabb étkeket, melynek több tippje is elhangzott a szerdai Női Magazinban.