2015. március 4. szerda, Kázmér
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
11°C
5°C
Felhős / 11°C
cs / 5°C
p / 4°C
Közélet és Művelődés
Szombat Mihály | 2012-04-12 10:53:44

Szexis a tökéletlenség

Miért van az, hogy egy-egy testi hiba nem riaszt el minket, sőt, inkább vonzónak tűnik? Vannak, akik direkt az ilyen tökéletlenségekre utaznak, ez a fétisük.

Fogak

Hollywoodban mindenkinek tökéletes a foga. Na jó, majdnem mindenkinek. Akinek gacsiba, az fogszabályzót kér, vagy műfogsort csináltat. Emlékezzenek csak Tom Cruise-ra, akinek az egyik filmjében még kócosak voltak a fogai, aztán hirtelen sorba rendeződtek. Nem csoda, ha mindenki tökéletes mosolyt szeretne, és ha olyan nagy az elváltozás, hogy ez egészségügyileg is indokolt, akkor egy fogszabályzó - különösen gyerekkorban - megoldhatja a problémákat. A kis rendellenességeket azonban érdemesebb inkább szexepilként kezelni, hiszen a szabályozás nem kellemes dolog. Madonna első két foga között például, ahogy mondani szokás, öt perc szünet van. De nem zavarja.

Hegek

A modellek, magazinok, filmek világa azt sugallja, az a szép, ami tökéletes. A hibátlan bőr az egyik alapfeltétel, így ha valakit egy csúf heg csúfít el, sokszor szenved önbizalom hiányban. Kisebb nagyobb forradás szinte mindenkin van, hiszen nem lehet felnőni esés, sérülés nélkül. Nagyobb balesetről, műtétről tanúskodó forradás azonban csak keveseknek jut (szerencsére). Fiatalabb korban ezt aztán megpróbálják elrejteni, ruhákkal takarják el, ha tél van, ha nyár. Pedig ezekért a hegekért odavannak a divattervezők, a férfiak és a nők is: valami különleges ugyanis, valami más, emberi. Keanu Reeves az egyik leghíresebb színész, aki ilyen sebhellyel büszkélkedhet.

Nagy fenék

Jennifer Lopeznek köszönhetően ma már nem ciki, ha valaki nagyobb hátsóval rendelkezik az átlagnál. Túlzásokba nem kell esni, de egy formás nagy fenékért odavannak a férfiak. Büszke viselői között többen vannak, akik azt állítják, képesek megállítani a forgalmat. Ha elfogadjuk idomainkat, és azok nem folynak szét, legyünk büszkék rájuk.

Ráncok

Ma már öregedni sem illik, Demi Moore ötvenévesen úgy néz ki, mint egy jó karban lévő harmincas. A csodakrémek, a plasztikai sebészek bármire képesek, csak az a kérdés, megéri-e. Ráncaink az életünkről mesélnek, és nem csak a gondoktól alakulnak ki, de a mosolyoktól is. Minden egyes szarkalábért megszenvedtünk, miért akarnánk hát megszabadulni tőlük? Anne Bancroft sem akart, mindig is büszkén viselte ráncait.

Molett alkat

A tinik legnagyobb ellenfelei a fölösleges kilók: nehéz ugyanis molettnek lenni ebben a vékony szépségideálú világban. Ha az ember személyisége pedig még csak alakul, különösen küzdelmes elfogadni magunkat. Nem kell folyamatos fogyókúrákkal gyötörni magunkat, nem kell pólót húzni a bikinire. Válasszunk olyan példaképeket, akik már megbékéltek önmagukkal. Ha mindenképpen a sztárvilágban szeretnénk keresgélni, itt van például Queen Latifah. És ne feledjük, a néhány zsírpárnához nagy mell is jár.

Kis mell

Ez az egyetlen dolog, ami a magazinok fotói ellenére sem jön soha divatba. Bár már a nyuszis magazin szerkesztői is a természetesre esküsznek, mégis mindig szilikoncsodákkal van tele a lap. Legalábbis az. Mert a divatmagazinokban szinte csakis kismellű modelleket találunk, ahogy a színésznők nagy része is elég lapos. Akkor hát miért szeretnénk mi hatalmas kebleket? A lényeg, hogy arányosak és elégedettek legyünk.

Égető Réka | 2015-03-04 15:34:45

Óvodások énekversenyét rendezte meg a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola szerdán délután. Az iskola 50 éves fennállására emlékeztek a legkisebbek csengő hangjával.

Soós Kata | 2015-03-04 14:03:33

Pár perc különbséggel két bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítására Szegeden. A tűzoltók mindkét esetben a mentőszolgálat munkatársainak nyújtottak segítséget.

Dudás Róbert | 2015-03-04 13:34:26
A Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalon ismét végig járnak a vonatok, így a késések csökkennek, de a felsővezeték-rendszer helyreállítása még tart, így a menetrend szerinti közlekedés csak csütörtök hajnalban állhat helyre - közölte a Mávinform szerda délelőtt az MTI-vel.
Soós Kata | 2015-03-04 13:31:44

Század-, szakasz- és rajparancsnoki felkészítést tartottak februárban az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

Tudósító | 2015-03-04 13:21:31

Az Apátfalvi Gazdakör a 2014-es év költségeinek és programjainak megvitatása mellett új vezetőket is választott keddi tisztújító ülésén. A gazdakör új elnöke Langó Zsolt, elnökhelyettese pedig Langó Imre lett.

Megyeri József | 2015-03-04 12:26:53

Március 16-ig kell befizetni a gépjármű, építmény, telek és iparűzési adót Vásárhelyen. Érdemes figyelnie annak, aki utalással fizet, ugyanis megváltoztak a számlaszámok – tájékoztatott Antal István, a Lakosságszolgálati Iroda vezetője.

Tudósító | 2015-03-04 11:50:28

Óvodásokat és iskolásokat is megszólítanak rajz-, illetve selfie pályázatukkal az Alföldvíz Zrt. munkatársai. A szerdai Napraforgóban Csikós Edinával, az Alföldvíz Zrt. PR irodájának megbízott vezetőjével és Diós Zsolt PR-munkatárssal beszélgetett a műsorvezető, Virág Alma.

Soós Kata | 2015-03-04 11:11:49

A túlszaporodás és az állatok éhezésének megakadályozása érdekében csaknem 700 koalát altattak el halálos injekcióval titokban a vadvédelmi hatóságok Ausztráliában.