2015. május 30. szombat, Zsanett, Janka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
9°C
21°C
Tiszta / 9°C
v / 21°C
h / 23°C
Közélet és Művelődés
Szombat Mihály | 2012-04-12 10:53:44

Szexis a tökéletlenség

Miért van az, hogy egy-egy testi hiba nem riaszt el minket, sőt, inkább vonzónak tűnik? Vannak, akik direkt az ilyen tökéletlenségekre utaznak, ez a fétisük.

Fogak

Hollywoodban mindenkinek tökéletes a foga. Na jó, majdnem mindenkinek. Akinek gacsiba, az fogszabályzót kér, vagy műfogsort csináltat. Emlékezzenek csak Tom Cruise-ra, akinek az egyik filmjében még kócosak voltak a fogai, aztán hirtelen sorba rendeződtek. Nem csoda, ha mindenki tökéletes mosolyt szeretne, és ha olyan nagy az elváltozás, hogy ez egészségügyileg is indokolt, akkor egy fogszabályzó - különösen gyerekkorban - megoldhatja a problémákat. A kis rendellenességeket azonban érdemesebb inkább szexepilként kezelni, hiszen a szabályozás nem kellemes dolog. Madonna első két foga között például, ahogy mondani szokás, öt perc szünet van. De nem zavarja.

Hegek

A modellek, magazinok, filmek világa azt sugallja, az a szép, ami tökéletes. A hibátlan bőr az egyik alapfeltétel, így ha valakit egy csúf heg csúfít el, sokszor szenved önbizalom hiányban. Kisebb nagyobb forradás szinte mindenkin van, hiszen nem lehet felnőni esés, sérülés nélkül. Nagyobb balesetről, műtétről tanúskodó forradás azonban csak keveseknek jut (szerencsére). Fiatalabb korban ezt aztán megpróbálják elrejteni, ruhákkal takarják el, ha tél van, ha nyár. Pedig ezekért a hegekért odavannak a divattervezők, a férfiak és a nők is: valami különleges ugyanis, valami más, emberi. Keanu Reeves az egyik leghíresebb színész, aki ilyen sebhellyel büszkélkedhet.

Nagy fenék

Jennifer Lopeznek köszönhetően ma már nem ciki, ha valaki nagyobb hátsóval rendelkezik az átlagnál. Túlzásokba nem kell esni, de egy formás nagy fenékért odavannak a férfiak. Büszke viselői között többen vannak, akik azt állítják, képesek megállítani a forgalmat. Ha elfogadjuk idomainkat, és azok nem folynak szét, legyünk büszkék rájuk.

Ráncok

Ma már öregedni sem illik, Demi Moore ötvenévesen úgy néz ki, mint egy jó karban lévő harmincas. A csodakrémek, a plasztikai sebészek bármire képesek, csak az a kérdés, megéri-e. Ráncaink az életünkről mesélnek, és nem csak a gondoktól alakulnak ki, de a mosolyoktól is. Minden egyes szarkalábért megszenvedtünk, miért akarnánk hát megszabadulni tőlük? Anne Bancroft sem akart, mindig is büszkén viselte ráncait.

Molett alkat

A tinik legnagyobb ellenfelei a fölösleges kilók: nehéz ugyanis molettnek lenni ebben a vékony szépségideálú világban. Ha az ember személyisége pedig még csak alakul, különösen küzdelmes elfogadni magunkat. Nem kell folyamatos fogyókúrákkal gyötörni magunkat, nem kell pólót húzni a bikinire. Válasszunk olyan példaképeket, akik már megbékéltek önmagukkal. Ha mindenképpen a sztárvilágban szeretnénk keresgélni, itt van például Queen Latifah. És ne feledjük, a néhány zsírpárnához nagy mell is jár.

Kis mell

Ez az egyetlen dolog, ami a magazinok fotói ellenére sem jön soha divatba. Bár már a nyuszis magazin szerkesztői is a természetesre esküsznek, mégis mindig szilikoncsodákkal van tele a lap. Legalábbis az. Mert a divatmagazinokban szinte csakis kismellű modelleket találunk, ahogy a színésznők nagy része is elég lapos. Akkor hát miért szeretnénk mi hatalmas kebleket? A lényeg, hogy arányosak és elégedettek legyünk.

Tudósító | 2015-05-29 21:45:48

Péter-Szabó Szilvia és a Metalstorm pénteki koncertje adta meg az alaphangot a XIII. Makói Kemencés és Hagymás Grillfesztivál szombati programjához. A közönség az ismert dallamokat együtt énekelte az előadókkal. Makó testvérvárosából, a német Löbauból érkezett vendégek azt is megtanulhatták, hogyan kell igazi magyar módra bicskával szalonnázni.

Tudósító | 2015-05-29 21:09:24

A makói Szignum tanárának, Brzózka Mareknak a fémszobraiból nyílt kiállítás pénteken a Hagymatikum aulájában. Azért lett kiállítóterem a fürdőből, mivel az alkotót a víz inspirálta munka közben. A Formák a vízen című tárlatot Pálfai Zoltán plébános nyitotta meg.

Tudósító | 2015-05-29 20:41:07

Több mint ötven kilónyi lisztből sütöttek palacsintát pénteken a maroslelei gyermeknapon. A faluház udvarán a finom édességen kívül számos program várta a legkisebbeket. Többek között volt arcfestés, ugrálóvár, labirintus, kézműves foglalkozás, sétakocsikázás, íjászat és mesehősökről készített rajzokat is kiállítottak.

Kutasi Roland | 2015-05-29 18:47:20

A korábbi tervvel ellentétben mégsem halasztották el a halak telepítését a mártélyi holtágba – tájékoztatta szerkesztőségünket a Dobó Ferenc Horgászegyesület elnöke.

Tudósító | 2015-05-29 16:53:20

A Bodzási úti iskolánál egy kellemes délutánt töltött a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola néhány tanulója, ahol a cserkészkedés rejtelmeibe avatódtak be játékosan.

Égető Réka | 2015-05-29 16:43:26

Hallgassa május 31-én is a Szívküldit a Rádió 7-ben, az FM 97,6, 96,8 és a 107,0-s frekvencián! Várja Önöket 13 órától a két műsorvezető, Kodácz Csengele és Égető Gyula.

Tudósító | 2015-05-29 16:16:08

Deszken fontos a népi hagyomány és a helyi örökség megőrzése, ezért egy közösségi házat létesítettek a község központjában. A tájházat pénteken adták át. Király László polgármester kiemelte: a támogatás mellett a deszkiek kétkezi munkájukkal is hozzájárultak a létesítmény elkészüléséhez.

Megyeri József | 2015-05-29 16:01:05

A Tornyai és a Klauzál utcai ovisokat vendégelik meg a Szabadság Olvasókör tagjai június 5-én. A kicsiknek palacsintával és üdítővel kedveskednek.

Soós Kata | 2015-05-29 15:52:47

Nosztalgiakórusban énekelnek, csillagokat kémlelnek és vegyészkednek is majd az egykori tanulók: 2015. június 5-én és 6-án rendezik meg a Németh László Gimnázium, Általános Iskola öregdiák-találkozóját a gimnáziumi képzés huszadik évfordulója alkalmából. Az itt végzetteket, illetve az érdeklődőket gazdag és változatos programokkal várják a szervezők.

Tudósító | 2015-05-29 15:50:25

Ügyfélfogadást tartott pénteken a SINOSZ hódmezővásárhelyi szervezeténél dr. Kiss Éva, az Egyenlő Bánásmód Hatóság Csongrád megyei referense, aki elmondta: a hatósághoz fordulhatnak azok, akik nem rendelkeznek megfelelő érdekérvényesítő képességgel, és életkoruk, nemük, egészségi állapotuk, más véleményük vagy fogyatékosságuk miatt hátrányos megkülönböztetés éri őket. Amennyiben ez megvalósul, akkor a hatósághoz fordulhat, az pedig eljár. Kiderült: Csongrád megyében sokak tesznek panaszt munkahelyi diszkrimináció miatt.