2015. július 30. csütörtök, Judit
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
17°C
17°C
Felhős / 17°C
p / 17°C
szo / 22°C
Közélet és Művelődés
Szombat Mihály | 2012-04-12 10:53:44

Szexis a tökéletlenség

Miért van az, hogy egy-egy testi hiba nem riaszt el minket, sőt, inkább vonzónak tűnik? Vannak, akik direkt az ilyen tökéletlenségekre utaznak, ez a fétisük.

Fogak

Hollywoodban mindenkinek tökéletes a foga. Na jó, majdnem mindenkinek. Akinek gacsiba, az fogszabályzót kér, vagy műfogsort csináltat. Emlékezzenek csak Tom Cruise-ra, akinek az egyik filmjében még kócosak voltak a fogai, aztán hirtelen sorba rendeződtek. Nem csoda, ha mindenki tökéletes mosolyt szeretne, és ha olyan nagy az elváltozás, hogy ez egészségügyileg is indokolt, akkor egy fogszabályzó - különösen gyerekkorban - megoldhatja a problémákat. A kis rendellenességeket azonban érdemesebb inkább szexepilként kezelni, hiszen a szabályozás nem kellemes dolog. Madonna első két foga között például, ahogy mondani szokás, öt perc szünet van. De nem zavarja.

Hegek

A modellek, magazinok, filmek világa azt sugallja, az a szép, ami tökéletes. A hibátlan bőr az egyik alapfeltétel, így ha valakit egy csúf heg csúfít el, sokszor szenved önbizalom hiányban. Kisebb nagyobb forradás szinte mindenkin van, hiszen nem lehet felnőni esés, sérülés nélkül. Nagyobb balesetről, műtétről tanúskodó forradás azonban csak keveseknek jut (szerencsére). Fiatalabb korban ezt aztán megpróbálják elrejteni, ruhákkal takarják el, ha tél van, ha nyár. Pedig ezekért a hegekért odavannak a divattervezők, a férfiak és a nők is: valami különleges ugyanis, valami más, emberi. Keanu Reeves az egyik leghíresebb színész, aki ilyen sebhellyel büszkélkedhet.

Nagy fenék

Jennifer Lopeznek köszönhetően ma már nem ciki, ha valaki nagyobb hátsóval rendelkezik az átlagnál. Túlzásokba nem kell esni, de egy formás nagy fenékért odavannak a férfiak. Büszke viselői között többen vannak, akik azt állítják, képesek megállítani a forgalmat. Ha elfogadjuk idomainkat, és azok nem folynak szét, legyünk büszkék rájuk.

Ráncok

Ma már öregedni sem illik, Demi Moore ötvenévesen úgy néz ki, mint egy jó karban lévő harmincas. A csodakrémek, a plasztikai sebészek bármire képesek, csak az a kérdés, megéri-e. Ráncaink az életünkről mesélnek, és nem csak a gondoktól alakulnak ki, de a mosolyoktól is. Minden egyes szarkalábért megszenvedtünk, miért akarnánk hát megszabadulni tőlük? Anne Bancroft sem akart, mindig is büszkén viselte ráncait.

Molett alkat

A tinik legnagyobb ellenfelei a fölösleges kilók: nehéz ugyanis molettnek lenni ebben a vékony szépségideálú világban. Ha az ember személyisége pedig még csak alakul, különösen küzdelmes elfogadni magunkat. Nem kell folyamatos fogyókúrákkal gyötörni magunkat, nem kell pólót húzni a bikinire. Válasszunk olyan példaképeket, akik már megbékéltek önmagukkal. Ha mindenképpen a sztárvilágban szeretnénk keresgélni, itt van például Queen Latifah. És ne feledjük, a néhány zsírpárnához nagy mell is jár.

Kis mell

Ez az egyetlen dolog, ami a magazinok fotói ellenére sem jön soha divatba. Bár már a nyuszis magazin szerkesztői is a természetesre esküsznek, mégis mindig szilikoncsodákkal van tele a lap. Legalábbis az. Mert a divatmagazinokban szinte csakis kismellű modelleket találunk, ahogy a színésznők nagy része is elég lapos. Akkor hát miért szeretnénk mi hatalmas kebleket? A lényeg, hogy arányosak és elégedettek legyünk.

Soós Kata | 2015-07-30 07:54:19

Országos elfogatóparancsot bocsátott ki a rendőrség a szír bevándorlók sérelmére elkövetett fegyveres rablás másik gyanúsítottja ellen.

Soós Kata | 2015-07-30 07:44:53

Porkoláb Imre ezredes lett a NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság parancsnokának (SACT) pentagoni képviselője – írja az MTI.

Soós Kata | 2015-07-30 07:38:31

Egy keddi hírre reagálva, miszerint ötven illegális bevándorlót vittek kórházba fertőzés miatt Budapesten, a Szegedi Járási Hivatal Népegészségügyi Intézete közegészségügyi szemlét tart a Szegedi Nagyállomáson csütörtökön 10 órától.

Soós Kata | 2015-07-30 07:33:05

Az ALFÖLDVÍZ Zrt. tájékoztatja Tisztelt Felhasználóit, hogy az alábbi helyszínen hibaelhárítási munkát végez:

Soós Kata | 2015-07-30 07:30:06

Kiváltságokhoz akart jutni, ezért csak eljátszotta vemhességét a tajpeji állatkert 11 éves óriáspandája.

Soós Kata | 2015-07-30 07:23:14

Migránsnegyedek alakultak ki Szerbiában. A macedón-szerb határtól néhány kilométerre alig egy hónapja nyílt tábor pedig máris megtelt. Néhány hete még csak ötszázan érkeztek naponta Macedónia felől, ma már 1200-an - derült ki a Híradó összeállításából.

Soós Kata | 2015-07-30 07:18:00

A hétvégén tartják a Havas Boldogasszony napi búcsút, a Dél-Alföld legnagyobb múltú vallási ünnepét Szeged-Alsóvároson. A búcsúhoz kapcsolódva tárlatvezetések is indulnak az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Égető Réka | 2015-07-30 07:16:53

A Rákot csendes boldogság várja a szerelemben, az Oroszlán anyagi vitába keveredhet, a Vízöntő most álarc mögé bújik.

Soós Kata | 2015-07-30 06:50:18

Augusztus 10-ig és kizárólag elektronikus úton nyújthatnak be pótfelvételi kérelmet azok a diákok, akiket az általános felvételi eljárásban nem vettek fel, vagy akik az idén nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe.

Soós Kata | 2015-07-30 06:47:05

Szerdán átadták a megújult Kolonics György Vízisport Központot, amely nem csak a magyar sportolók felkészülését szolgálja, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetséggel kötött megállapodás értelmében 2016-tól az ICF nemzetközi edzőközpontjaként is működik. A létesítmény bővítésének második üteme a magyar kormány által a 16 kiemelt sportág számára biztosított infrastrukturális fejlesztési forrásból, összességében 200 millió forintból valósult meg.