2015. március 30. hétfő, Zalán
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
7°C
10°C
Felhős / 7°C
k / 10°C
sze / 9°C
Közélet és Művelődés
Szombat Mihály | 2012-04-12 10:53:44

Szexis a tökéletlenség

Miért van az, hogy egy-egy testi hiba nem riaszt el minket, sőt, inkább vonzónak tűnik? Vannak, akik direkt az ilyen tökéletlenségekre utaznak, ez a fétisük.

Fogak

Hollywoodban mindenkinek tökéletes a foga. Na jó, majdnem mindenkinek. Akinek gacsiba, az fogszabályzót kér, vagy műfogsort csináltat. Emlékezzenek csak Tom Cruise-ra, akinek az egyik filmjében még kócosak voltak a fogai, aztán hirtelen sorba rendeződtek. Nem csoda, ha mindenki tökéletes mosolyt szeretne, és ha olyan nagy az elváltozás, hogy ez egészségügyileg is indokolt, akkor egy fogszabályzó - különösen gyerekkorban - megoldhatja a problémákat. A kis rendellenességeket azonban érdemesebb inkább szexepilként kezelni, hiszen a szabályozás nem kellemes dolog. Madonna első két foga között például, ahogy mondani szokás, öt perc szünet van. De nem zavarja.

Hegek

A modellek, magazinok, filmek világa azt sugallja, az a szép, ami tökéletes. A hibátlan bőr az egyik alapfeltétel, így ha valakit egy csúf heg csúfít el, sokszor szenved önbizalom hiányban. Kisebb nagyobb forradás szinte mindenkin van, hiszen nem lehet felnőni esés, sérülés nélkül. Nagyobb balesetről, műtétről tanúskodó forradás azonban csak keveseknek jut (szerencsére). Fiatalabb korban ezt aztán megpróbálják elrejteni, ruhákkal takarják el, ha tél van, ha nyár. Pedig ezekért a hegekért odavannak a divattervezők, a férfiak és a nők is: valami különleges ugyanis, valami más, emberi. Keanu Reeves az egyik leghíresebb színész, aki ilyen sebhellyel büszkélkedhet.

Nagy fenék

Jennifer Lopeznek köszönhetően ma már nem ciki, ha valaki nagyobb hátsóval rendelkezik az átlagnál. Túlzásokba nem kell esni, de egy formás nagy fenékért odavannak a férfiak. Büszke viselői között többen vannak, akik azt állítják, képesek megállítani a forgalmat. Ha elfogadjuk idomainkat, és azok nem folynak szét, legyünk büszkék rájuk.

Ráncok

Ma már öregedni sem illik, Demi Moore ötvenévesen úgy néz ki, mint egy jó karban lévő harmincas. A csodakrémek, a plasztikai sebészek bármire képesek, csak az a kérdés, megéri-e. Ráncaink az életünkről mesélnek, és nem csak a gondoktól alakulnak ki, de a mosolyoktól is. Minden egyes szarkalábért megszenvedtünk, miért akarnánk hát megszabadulni tőlük? Anne Bancroft sem akart, mindig is büszkén viselte ráncait.

Molett alkat

A tinik legnagyobb ellenfelei a fölösleges kilók: nehéz ugyanis molettnek lenni ebben a vékony szépségideálú világban. Ha az ember személyisége pedig még csak alakul, különösen küzdelmes elfogadni magunkat. Nem kell folyamatos fogyókúrákkal gyötörni magunkat, nem kell pólót húzni a bikinire. Válasszunk olyan példaképeket, akik már megbékéltek önmagukkal. Ha mindenképpen a sztárvilágban szeretnénk keresgélni, itt van például Queen Latifah. És ne feledjük, a néhány zsírpárnához nagy mell is jár.

Kis mell

Ez az egyetlen dolog, ami a magazinok fotói ellenére sem jön soha divatba. Bár már a nyuszis magazin szerkesztői is a természetesre esküsznek, mégis mindig szilikoncsodákkal van tele a lap. Legalábbis az. Mert a divatmagazinokban szinte csakis kismellű modelleket találunk, ahogy a színésznők nagy része is elég lapos. Akkor hát miért szeretnénk mi hatalmas kebleket? A lényeg, hogy arányosak és elégedettek legyünk.

Szeri Csaba | 2015-03-29 22:47:53

Vasárnap este vívta idei első EB selejtező mérkőzését a magyar válogatott a görögök ellen. A felek 90 percnyi játékot követően sem bírtak egymással, így döntetlen született, Dárdai Pál legénysége továbbra is a harmadik helyen áll a csoportban, 8 ponttal.

Kutasi Roland | 2015-03-29 22:37:56

Világszerte és Magyarországon is sündörögnek és nyalakodnak a Tarsoly Csaba-féle pénzemberek, ilyen Simicska Lajos is - mondta az Indexnek adott interjújában Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Kutasi Roland | 2015-03-29 22:25:14

Abszolút első helyezést ért el a nagykőrösön megrendezett Országos Közpiskolai Tanulmányi versenyen Hustiák Regina, a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákja.

Kutasi Roland | 2015-03-29 22:19:11

A Gerizdesi Nyugdíjasklub báljával indult a térségi nyugdíjas találkozók sora Makón. A Korona emeleti nagytermét majd kétszáz klubtag töltötte meg, ahova a húsvétvárás jegyében a nyuszik is megérkezte

Kutasi Roland | 2015-03-29 22:09:12

Az őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának tenyésztésben történő megőrzésére adható támogatás (őshonos állatok támogatása) ötödik éves kifizetési kérelmeinek benyújtására 2015. március 31-én éjfélig van lehetőség.

Égető Réka | 2015-03-29 21:34:41

Őrizetbe vették a rendőrök a 24 éves gyanúsítottat.

Soós Kata | 2015-03-29 20:38:57

Az amerikai komédia című szvingjátékot mutatták be a Budapesti Operettszínház tagjai a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban szombat este Hódmezővásárhelyen. A zenés táncos előadásra az összes jegy elkelt, a színpadot pedig sztárok népesítették be, köztük volt Dolhai Attila, Janza Kata és Falusi Mariann is.

Égető Réka | 2015-03-29 18:49:59

Szombat délelőtt Délnyugat-Franciaországban tettek képzeletbeli utazást általános és középiskolás diákok, a hódmezővásárhelyi Magyar-Francia Baráti Társaság lelkes szervező munkájának köszönhetően.