2018. február 26. hétfő, Edina
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-8°C
-6°C
Tiszta / -8°C
k / -6°C
sze / -5°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-04-20 17:43:50

Szépen fújták a makói bartókosok

Szép sikereket értek el a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei a Szentesen megrendezett V. Csongrád Megyei Fafúvós Versenyen. A 12 induló bartókos diákból nyolcan különféle érmekkel térhettek haza, valamint tanáraik is elismerésben részesültek.

Szépen fújták a makói bartókosok

Kiváló eredményeket értek el a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei a napokban Szentesen megrendezett V. Csongrád Megyei Fafúvós Versenyen. A 12 induló bartókos diákból nyolcan az első három hely valamelyikén végeztek. A következő eredmények születtek. Klarinét I. korcsoport: Szigeti Anna II. helyezés, II. korcsoport: Juhász Kornélia I. helyezés. Szaxofon II. korcsoport: Kurucsai Márton III. helyezés, Vas Dávid II. helyezés, Szigeti Márton I. helyezés, III. korcsoport: Ménesi Marcell III. helyezés, Rákóczi Máté II. helyezés, Nagy Tamás I. helyezés. Tanári különdíjat Miklós Imre és korrepetítori különdíjat pedig Benkő Zoltán kapott. A makói diákokat felkészítette a versenyre: Poór Ágnes, Gábor-Nagy Árpád, Miklós Imre. Akik még indultak: Bánfi Árven, Guti Zoé Róza, Kieta Kende és Tóth Elizabet.

Szépen fújták a makói bartókosok

- Ezt a megmérettetést mindig két évente szervezik meg, azt nézik, milyen szintre is jutottak el a megye fafúvósai - nyilatkozta Gábor-Nagy Árpád klarinét tanár. Az iskola fafúvós munkaközösségének vezetője hozzátette: számos iskolából több mint hatvan tanuló vett részt ezen az eseményen. A fafúvósok családjába tartozik a klarinét, a szaxofon, az oboa, a fagott, a furulya és a fuvola is. Az utóbbi két hangszeren olyan sokan játszanak Csongrád megyében, hogy a kis furulyásoknak és fuvolásoknak külön versenyet rendeznek.

Szépen fújták a makói bartókosok

Juhász Kornélia a klarinétosok második korcsoportjában a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott. - Nagyon szeretek zenélni, egykoron ezért választottam a makói Bartók iskolát - árulta el a most nyolcadik osztályos diáklány. Juhász Kornélia a későbbiekben sem szeretné abbahagyni a klarinétozást, erről, valamint a terveiről is beszélt, íme:

Szépen fújták a makói bartókosok

Szépen fújták a makói bartókosok

Vas Dávid édesapja közel három évtizede szaxofonozik, így szinte természetes volt, hogy a fia is ezt a hangszert válassza. - Szentesen a harmadik korcsoportban a második helyen végeztem - tudtuk meg a 14 esztendős fiútól. Vas Dávid a József Attila Gimnáziumban szeretne továbbtanulni, de a szaxofonozás a későbbiekben is az élete része lenne, melyről így fogalmazott:

Szépen fújták a makói bartókosok

Szépen fújták a makói bartókosok

Munkatársunktól. K.