2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-6°C
-5°C
Tiszta / -6°C
h / -5°C
k / -5°C
Rádió 7 hírei
Tudósító | 2018-02-12 22:04:58

Személyre szabható szemüveg

Mondják, hogy a szem a lélek tükre. Azonban szemünk a korunkról is árulkodhat, nem csak érzelmeinkről. Előbb vagy utóbb mindenki megtapasztalja, hogy a szem alkalmazkodó képessége az idő múlásával romlik, és egyre nehezebben megy a fókuszváltás a különböző távolságokra. Megoldás lehet a multifokális lencse. Erről beszélgettünk Épkézláb című magazinunkban Zomboriné Móritz Margittal, a Móritz Optika diplomás optometristájával.

Személyre szabható szemüveg

Manapság a multimédiás eszközök használata egyre terjed, nem csak a munkahelyeken, de akár odahaza is. Gondoljunk csak arra, hogy például vannak, akik TV nézés közben szívesen olvasgatnak, vagy babrálnak a telefonjukon, a tableten. A más-más távolságban lévő olvasni-, vagy néznivalók között pedig a fókuszváltás olykor nehézkesebb. Egy multifoális szemüveg azonban segíthet ezt a nehézséget feloldani.

De nem csak az okoseszközök miatt érdemes a multifokális lencse mellett dönteni, számtalan helyzet van, amikor hasznát vehetjük. Például vezetés közben – tisztán látjuk az utat, de a kilométerórát és a GPS-t is; vagy a boltban – el tudjuk olvasni a legfelső polcra írt árakat és a kiszemelt termék összetevőit is, és hosszan lehetne még folytatni a sort.

Persze amellett, hogy a látásunkat minden távolságban megsegíti, kényelmes is a viselése, hisz több szemüveget kapunk egyben. Nem kell cserélgetnünk az olvasó és a távoli szemüveget. Sokkal komfortosabb, mint állandóan levenni és feltenni az épp szükséges okulárt.

A használatát meg kell tanulni, de ez igazán nem okoz gondot. Van, aki már első pillanatban ráérez a használatára, de van, akinek egy-két nap, vagy akár egy hét is szükséges, hogy megszokja. Akad, aki idegenkedik tőle, csakugyan szokatlan kicsit egy egyfókuszú lencse után, de könnyen megtanuljuk, hogy picit a fejünket is mozdítani kell, hogy a kellő távolságra a megfelelő felületen keresztül nézzünk. Segítségül most a Móritz Optikában egy hónapos megszokási garanciát vállalnak a multifokális lencsékre.

A multifokális lencséket ma már teljesen személyre lehet szabni. Minden ember más – máshogy ülünk, máshogy kényelmes olvasni, másként tartjuk a fejünket. A Móritz Optikában található egy olyan berendezés, amely teljes körűen feltérképezi a szokásainkat, test- és fejtartásunkat, és azok alapján kódolja a szükséges dioptriákat. Az ezen paraméterek alapján elkészített lencse maximálisan alkalmazkodik a használóhoz. A speciális méréseknek köszönhetően az elkészített lencsét olyan kényelmes lesz használni, mintha visszakaptuk volna természetes éleslátásunkat – minden távolságra.

Móritz Optika szeretettel várja Önöket Hódmezővásárhelyen, a Deák Ferenc utca 2. szám alatt, a Múzeum mögött. Az üzlet nyitva tartása: hétköznapokon 9-17:30-ig, szombaton 9-től délig. Látásvizsgálatra érdemes előzetesen telefonon bejelentkezni: 62/534-640, az optikában Dr. Remák Anna szemész szakorvos rendel hétfőn, csütörtökön és pénteken 9-15 óráig, illetve kedden 11-17, szerdán 9-12 óráig, de diplomás optometrista is várja a 14 év fölöttieket. Időpontot kérhetünk akár e-mailben is a moritzoptika@gmail.com címen.

Kiskata