2018. január 19. péntek, Sára
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
2°C
Köd / 4°C
szo / 2°C
v / 1°C
Rádió 7 hírei
Tudósító | 2017-10-09 07:58:13

Szélesítik és megerősítik a Bodzási utat

Hétfőn, reggel 8 órától tartotta rendes közgyűlését Hódmezővásárhely Megyei Jogú Városa a Polgármesteri Hivatal Dísztermében. Ennek során a grémium szavazott többek között arról, hogy a Bodzási utat az Északi elkerülő átadása után szélesíteni és erősíteni kell, továbbá arról is döntöttek, hogy a Németh László Városi Könyvtár és Pósa Lajos Gyermekkönyvtár intézményvezetői posztjára pályázatot írnak ki. Cikkünkben percről-percre követheti az eseményeket!

Szélesítik és megerősítik a Bodzási utat

8:20: Dr. Kószó Péter bejelenti, a közgyűlés további pontjait elnapolják. A közgyűlés október 20-án, reggel 8 órától folytatódik. Az alpolgármester zárt ülést rendel el. Véget ért a nyílt közgyűlés.

8:18: Hozzászólni kíván Molnár Lászlóné (Jobbik): A körforgalmon túl, ahol már nem olyan sokan járnak, viszont a nagy erdészeti járművek folyamatosan rongálják, van két – három kritikus terület ezen a részen, amely nagyon meg van süllyedve. Bele fér –e a keretösszegbe ennek javítása, mert akkor az egész Bodzási út megfelelő állapotú lenne.

Mucsi László: megpróbáljuk. Nem tudjuk, hogy a közbeszerzésből milyen pályázatok érkeznek, de néhány négyzetméter nem hiszem, hogy megborítja a költségvetést.

Elfogadták a határozati javaslatot a Bodzási út szélesítésére.

Szélesítik és megerősítik a Bodzási utat

8.16: Mucsi László irodavezető: A 47-es északi elkerülő út építése előrehaladott állapotban van, az aszfaltozási munkálatok végén jár, tehát a 2018 áprilisi átadás jó eséllyel meg tud valósulni.  A közlekedési struktúra meg fog változni  városban. Az északi elkerülő út megépülte után ezért szükséges Tabán és Tarján városrész feltárása, amelyhez a Bodzási utat szélesíteni kell. 4 méter széles volt eddig, gyenge teherbírással rendelkezett, kiszélesíteni, megerősíteni kell. A szükséges tervek elkészültek, tervezett bekerülés költsége 215 millió forint.

8.14: Az első világháborús emlékmű bővítéséről tárgyalnak. Mucsi László, a Városfejlesztési Iroda irodavezetője: Az önkormányzat ötletpályázatot írt ki ez év tavaszán, melyben feltüntetnék az első világháborús hódmezővásárhelyi elesettek nevét. Szilágyi Balázs kapott tervezési megbízást. A megvalósításhoz szükséges a közbeszerzés kiírása, amelynek tervezett bekerülési költsége 53 millió forint. Elfogadta a grémium.

Szélesítik és megerősítik a Bodzási utat

8:10: Beszerzési szabályzat módosításáról tárgyalnak. Dr. Hegedűs József szakmai tanácsadó: a modern városok program keretében új könyvtár létesítését támogatja a kormány a belvárosban. A beruházás előkészítése megkezdődött. Megállapították, hogy terv pályázati eljárás lefolytatása szükséges ehhez. Ehhez módosítani kell a beszerzési szabályzatot. A gördülékeny lefolytatás érdekében, az ideiglenes bizottság kapna meghatalmazást, hogy a közgyűlés ülései között a tervpályázathoz szükséges döntéseket meghozza. Megszavazta a grémium.

Szélesítik és megerősítik a Bodzási utat

8:05: Dr. Ambrus Norbert irodavezető: a Németh László Városi Könyvtár intézményvezetői megbízása, (Soós Csilla), 2017. november 30.-án lejár. Ezért szükséges pályázatot kiírni, ennek betöltésére, amey október 31.-i határidővel valósulna meg. A grémium elfogadta.

8:03: Megkezdődik a közgyűlés. Dr. Kószó Péter alpolgármester nyitja meg a gyűlést. 14 képviselőből 12 van jelen. Almási István polgármester távol marad. Később fog érkezni Benkő Zsolt képviselő. A napirendi pontokat elfogadta a közgyűlés. Továbbá 11.14.20.21 napirendi pontok soron kívüli tárgyalására tesz ügyrendi javaslatot az alpolgármester. Elfogadja a közgyűlés a javaslatot. Dr. Kószó Péter bejelenti, a közgyűlés október 20-án, reggel 8 órakor fog folytatódni, kéri az alpolgármester, hogy a napirend előtti felszólalásokat ekkor, Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Almási Istán, polgármester jelenlétében tegyék meg. Elfogadták.

 

 

 

 

 

 

Ács Helga