2018. február 26. hétfő, Edina
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-8°C
-6°C
Tiszta / -8°C
k / -6°C
sze / -5°C
Rádió 7 hírei
Soós Kata | 2017-11-08 17:13:26

Szelektív hulladékgyűjtés indult Apátfalván

Az apátfalvi magazin minden hónap első hétfőjén jelentkezik a Rádió 7-ben 13 óra 15 perckor. Most a műsorunk összefoglalóját olvashatja, melyben szó volt a szelektív hulladékgyűjtésről, az apátfalvi Kék Házról, de arról is, hogy milyen fejlesztések valósultak meg a községben.

Szelektív hulladékgyűjtés indult Apátfalván

Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármester a szelektív hulladékgyűjtésről tájékoztatott. Véleménye szerint nagyon fontos, hogy foglalkozzunk a környezetünkkel, és megfelelően kezeljük a felgyülemlő kommunális hulladékot. Szerinte a legideálisabb az lenne, ha minél több természetesebb anyagot használnánk, ezzel kevésbe szennyezve a környezetünket. Bíznak benne, hogy a szelektív hulladékgyűjtés elkezdésével megszűnnek Apátfalván a fel-felbukkanó szemétkupacok.

Langó Imréné az apátfalvai Kék Házról elmondta, hogy a hagyományőrzés miatt alakították ki. 2007-ben a férje házát alakították át hagyományőrző hellyé, a ház javításával egyidejűleg, a tárgyak gyűjtése is megkezdődött, a megnyitás azonban csak 2015-ben következett be. Nagyon sok iskolás csoport jön Makóról és más városokból is. Lakodalmakat és disznóvágást is rendeznek a házban.

Szekeres Ferenc polgármester megemlítette azokat a pályázatokat, amelyek pozitív elbírását kaptak az elmúlt évben. A művelődési ház előtti parkoló, illetve a Széchenyi utca, Nagyköz utca között található kereszteződéstől a 43-as főútig található szakaszra fért rá nagyon a felújítás. Továbbá 18 millió forintból megújult a Dózsa György általános iskola műfüves pályája is.

sk