2017. december 15. péntek, Valér
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
11°C
4°C
Eső / 11°C
szo / 4°C
v / 0°C
Rádió 7 hírei
Megyeri József | 2015-05-13 13:23:13

Szél István: "még össze is söpör maga után"

Megfelelő ütemben zajlik a csatornázás Székkutason – tájékoztatta portálunkat Szél István. A polgármester elmondta, problémamentesen halad a község legnagyobb, 1,5 milliárd forintos beruházása.

Szerdán tartották a Székkutas Község szennyvízelvezetésének és szennyvíztisztításának fejlesztése elnevezésű KEOP-1.2.0/09-11-2012-0028. számú projekt koordinációs értekezletet. Az ülés után Szél István számolt be a csatornázás jelenlegi állásáról.

- A 10 km hosszú gerincvezetékből 3 km már elkészült – mondta a polgármester. Hozzátette, a településen áthaladó 47-esen is kiépítették a gerinchálózatot, hogy az főút felújítását ne akadályozzák. A szennyvíztisztító-telep öt százaléknál tart. A régészek a közelmúltban itt sírokat találtak, ezért ennek építése kicsit elhúzódik. A projekt őszi befejezését azonban ez sem veszélyezteti.

Szél István: \

A korábbi belvíz miatt vannak olyan utcák, ahol talajvíz mentesíteni kell, mielőtt megkezdik a munkálatokat. A polgármester szerint mindezek ellenére problémamentesen zajlik a beruházás. "Sikerült olyan kivitelezőt választani, aki még össze is söpör maga után" – mondta a község első embere, aki a lakosok további türelmét kéri. Több utcán csak az út közepén tudják végigvezetni a gerinchálózatot, ugyanis másként ez a közműveket veszélyeztetné.

Az önkormányzat jelentős kedvezménnyel, 40-50 százalékkal olcsóbban biztosítja a helyieknek a házi bekötéshez szükséges sárga csöveket. Ezt már több mint ötvenen igénybe is vették.

A csatornázás után az utak helyreállítása következik. A lakosok korábban azt kérték, teljes mértékben hozzák helyre az utakat. Szél István ezért Lázár János országgyűlési képviselőhöz fordult, aki azt ígérte, hogy utánajárnak, mit lehet tenni az ügy érdekében.

Megyeri József