2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
0°C
Felhős / 2°C
h / 0°C
k / -1°C
Gazdaság és Politika
Szabó Viktor | 2018-01-10 19:16:21

Százmilliókat nyerhetnek az olvasókörök

A 2018-as költségvetés összeállítása, tárgyalása előtt Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere konzultációt kezdeményezett helyi társadalmi csoportokkal, gazdasági szereplőkkel, civil szervezetekkel.

Százmilliókat nyerhetnek az olvasókörök

Szerda délután az olvasókörök vezetőivel folytatott beszélgetést a politikus a Tarjáni Olvasókörben. Az egyeztetésen szó esett arról, hogy mit hoz a 2018-as esztendő, a költségvetésben milyen lehetőségek vannak az olvasókörök számára, illetve milyen pályázati lehetőségek lesznek elérhetőek.

Jelen pillanatban két olyan pályázata van Hódmezővásárhelynek, amelyek az olvasókörök illetve a civil szervezetek támogatásában nagy lehetőséget biztosít. Az egyik ilyen az úgynevezett CLLD pályázat, ami egy 400 millió forintos tender. A másik pedig a Területi Operatív Program keretében egy közösségszervező program, amelyben 150 millió forint áll rendelkezésre.

Százmilliókat nyerhetnek az olvasókörök

Mind a két pályázat 4, illetve 5 éven keresztüli hosszabb projektet jelent. CLLD pályázat fő projektje az olvasóköri épületek felújítása.

Minden olvasóköri elnök azt jelezte, hogy szükséges lenne első sorban a fűtés korszerűsítése. Sok gondot jelent a fenntartás, és ha ezek a fenntartási költségek csökkennének, akkor sokkal több rendezvényt tudnának tartani” – nyilatkozta Hegedűs Zoltán.

Százmilliókat nyerhetnek az olvasókörökHegedűs Zoltán

A megbeszélésen szó esett az olvasóköri programokról is. Az elnökök megragadták az alkalmat és egyeztettek arról, hogy hol milyen programok lesznek. Megegyeztek abban is, hogy ezen túl minden évben pár alkalommal összeülnek és egyeztetik a programjaikat.

A Sóshalmi Olvasókör a felújításokat tekintve elöl jár, hiszen 2014-ben már megvalósult az épület felújítása. Mi inkább a rendezvényeink lebonyolításához kértünk segítséget az önkormányzattól. A rendezvényeinket nem csak az olvasókör tagságának tartjuk, hanem külsősöknek is.  Ehhez az olvasókör önereje nem minden esetben elég, ezért lenne szükségünk külső segítségre” – mondta el Molnár Ernő, a Sóshalmi Olvasókör elnöke.

Százmilliókat nyerhetnek az olvasókörökMolnár Ernő

 

Sz.Viktor