2018. január 22. hétfő, Vince
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Felhős / 1°C
k / -0°C
sze / -1°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-10-27 13:27:52

Szakmák kavalkádja a keriben - Galéria!

Diák kísért végig diákot pénteken a makói Návay iskola tantermeiben. Az úgynevezett mentornapnak a lényege, hogy a középiskolások bemutatják a nyolcadikosoknak, mi mindent is oktatnak nekik, hátha kedvet kapnak hozzá, hogy ősztől ők is kerisek legyenek.

Szakmák kavalkádja a keriben - Galéria!

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziumában, Szakközépiskolájában és Kollégiumában évről évre megrendezik az úgynevezett mentornapot. Ez pénteken is így volt. Az esemény lényege, hogy a makói, illetve környékbéli települések általános iskola nyolcadik osztályosainak segítsék a pályaválasztását. A keriben játékos formában találkozhattak azzal a vendégek, mi mindennel is foglalkoznak az itt tanulók.

Szakmák kavalkádja a keriben - Galéria!

- A fiatalok sokkal szívesebben jönnek el, ha olyanok vezetik körbe őket nálunk, akiket már ismernek, ezért a mentornapon párok vettek részt, vagyis egy középiskolás kalauzolt egy nyolcadikost - nyilatkozta Kincses Tímea. A tagintézmény vezetője kiemelte: minden szakmával megismertették a gyerekeket, a tantermek egy-egy állomásként funkcionáltak, ahol egy-egy mesterség került az előtérbe. De milyen szakmákat is oktatnak a Návayban? - azt Kincses Tímea itt részletezi:

Szakmák kavalkádja a keriben - Galéria!

Szakmák kavalkádja a keriben - Galéria!

A Návay 51 tanára és 15 óraadója összesen 557 diákot oktat, s mellettük még 128 kollégistával foglalkoznak. Pénteken 120 nyolcadikost láttak vendégül. Köztük volt Marjai Viktória Diána is. - Pontosan még nem tudom, mi szeretnék lenni, de itt a keriben nagyon sok szakma közül lehet választani, ezért jöttem el erre a mentornapra - tudtuk meg a Kálvin téri Református Általános Iskola végzősétől. Viktóriának a legjobban a turisztika tetszett, s nem kizárt, hogy szeptembertől megpróbálja.

Szakmák kavalkádja a keriben - Galéria!

Viktóriát Ádók Eliza Erika vezette körbe az intézményben. - Kilencedikes vagyok, a pénzügyi szakon tanulok, mivel a későbbiekben könyvelő szeretnék lenni - avatott be a részletekbe a keris diáklány. Elárulta: édesapja unokatestvére is könyvelő, s egykoron ő is a keriben végzett. - Miután végzek a pénzügyi szakon, nem válok meg a Návaytól, hanem ugyanitt tanulok majd tovább - folytatta Eliza. Azt is megtudtuk tőle, hogy itt nagyon rendesek a tanárok, segítik a diákokat, így könnyen megy a tanulás, s ezért ajánlja mindenkinek ezt az iskolát.

Szakmák kavalkádja a keriben - Galéria!

A mentor, Ádók Eliza Erika és pártfogoltja, Marjai Viktória Diána

Munkatársunktól. K.