2018. február 24. szombat, Mátyás
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
v / -2°C
h / -5°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-07-14 12:59:57

Szabó feljelentést tett parkolóbérlet ügyben

Költségvetési csalás, hivatali vesztegetés és hivatali vesztegetés elfogadásának a gyanúja miatt pénteken feljelentést tett ismeretlen személyek ellen a makói rendőrkapitányságon dr. Szabó Bálint. A jogász a dokumentum leadása után a rendőrség előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: esztendőkön keresztül úgy kaptak ingyenesen - többek között szocialista politikusok - szegedi éves parkolóbérletet, hogy nem volt rá jogosultságuk.

Szabó feljelentést tett parkolóbérlet ügyben

- A szegedi önkormányzat vezetői a 2013. január elsejét megelőző időszakban jogszabályi felhatalmazás nélkül osztogattak egyenként több százezer forint értékű kombinált parkolási bérleteket - nyilatkozta pénteken a makói rendőrség épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján dr. Szabó Bálint. A jogász elmondta: nagyon alapos a gyanúja annak, hogy a Magyar Szocialista Párt esetében tiltott pártfinanszírozás valósult így meg. Szabó Bálint szerint dokumentumokkal igazolható az, hogy Szeged az MSZP kifizetőhelyévé vált, ugyanis Botka László polgármester, a párt megyei elnöke a megyeszékhelyről fizette egykori makói elnökhelyettesét, Gazdag Jánost. - Azt, hogy az említett elnökhelyettesen kívül Makón vagy Csongrád megye más településén élő személy kapott-e hasonló módon juttatást, azt a most Palicz András ezredesnek, makói rendőrkapitánynak átadott feljelentésem után induló büntetőeljárás feladata kideríteni - tette hozzá Szabó Bálint.

Szabó feljelentést tett parkolóbérlet ügyben

dr. Szabó Bálint

- Annak ellenére, hogy az adott időszakban Gazdag János már nem volt az Országyűlés tagja, továbbra is kapta a megyeszékhelyről az éves kombinált bérletet, melynek értéke közel 300 ezer forint, úgy, hogy már semmi köze sem volt Szegedhez, de a Parlamenthez se, úgy vélem, a kirándulásokon és a bevásárlásokon kívül egyebet nem intézett a városban - sorolta Szabó Bálint. A jogász hozzátette: ezeket a bérleteket éveken keresztül kapta a politikus, így az összértékük eléri a 2 millió forintot. - Másra nem tudok gondolni, csak arra, hogy Botka László ilyen módon fizette ki a helyettesét, a kérdésem szegedi polgármesterhez, az MSZP miniszterelnök-jelöltjéhez: Gazdag Jánoson kívül ki kapott még Csongrád megyében ilyen juttatást? - tette fel a kérdést a jogász. Szabó Bálint úgy véli: megengedhetetlen, hogy Botka László ilyen módon finanszírozza a megye szocialista párttisztségviselőit, de mellettük hasonló módon kaptak bérletet rendőrségi vezetők is.

Szabó feljelentést tett parkolóbérlet ügyben

- Feltételezhető, hogy nem Gazdag János az egyetlen, aki Csongrád megyében szocialista párttisztsége okán jutott jogtalanul anyagi előnyhöz, további lehetséges személyekről van tudomásunk Hódmezővásárhelyen, Csongrádon, Szentesen és Deszken - fejtette ki Szabó Bálint. A jogász ismeretlen személyek ellen feljelentést tett a makói rendőrkapitányságon költségvetési csalás, hivatali vesztegetés és hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt. Szabó Bálint ennek kapcsán arra kérte Palicz András makói rendőrkapitányt, hogy a beadványát az illetékességgel és hatáskörrel rendelkező nyomozó hatóság felé továbbítsa, az ügyben érintett Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kizárásával.

Szabó feljelentést tett parkolóbérlet ügyben

Munkatársunktól. K.