2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Felhős / 1°C
k / -1°C
sze / -2°C
Önkormányzatok hírei
Szabó Viktor | 2017-12-07 13:20:25

Szabálytalan volt a választás?

Bálint Gabriella csütörtöki sajtótájékoztatóján arra kérte Hódmezővásárhely Önkormányzatát, hogy ne támogassa a Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetséget. Állítása szerint áldemokratikus választás zajlott.

2017 novemberében új elnököt választott a Nyugdíjas Szövetség. Oskovics György leköszönő elnök helyére Kissné Urgyán Máriát választotta meg a szervezet. Bálint Gabriellát elmondása szerint többen is megkeresték azzal a feltételezéssel, hogy áldemokratikus választás történt.

Nagy valószínűséggel áldemokratikus választás zajlott. Mondhatnánk úgy is, hogy egy látszat választás, ahol vélelmezhetően szabálytalanságok történtek. Ehhez a választáshoz néhány furcsaság is tartozik, hiszen Kissné Urgyán Mária újelnök nem nyugdíjas, aktív korú, nem tagja egyik nyugdíjas klubnak sem.” – mondta el Bálint Gabriella.

Szabálytalan volt a választás?Bálint Gabriella

Azt gondolom, és az az én kérésem és javaslatom, hogy addig, amíg a Nyugdíjas Szövetség nem tudja a közbizalmat helyreállítani, nem tart demokratikus választást, addig Hódmezővásárhely Önkormányzata semmilyen formában ne támogassa ezt a civil szervezetet, szövetséget” – tette hozzá Bálint Gabriella.

Szabálytalan volt a választás?

 

Sz.Viktor