2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Felhős / 1°C
k / -1°C
sze / -2°C
Rádió 7 hírei
Szabó Viktor | 2017-12-04 09:53:41

Sült halas advent vasárnap

Sült hal, élő csocsó és kézműveskedés várta az érdeklődőket vasárnap délután Mindszenten. Az első adventi vasárnapon egy igazi ünnepi sütögetős, gyertyagyújtós napot élhettek át a kilátogatók.

Sült halas advent vasárnap

Mindszenten már hosszú évek óta két fontos lépést tartanak szem előtt az adventi készülődéskor. Az egyik az az adventi koszorú elkészítése. A Mindszenti Városvédő és Szépítő Egyesület minden évben nagyon szép és ötletgazdag koszorút készít a városnak. Volt olyan év, amikor 2-3 méter átmérőjű dísz készült, idén azonban egy kicsit kisebbet készítettek, hiszen ez jobban illeszkedik a családi, szeretetteljes várakozáshoz. A másik fontos lépés az életnagyságú betlehem felállítása. Az első bábuk már 9 éve készültek, de az öltözetük évről évre változik, így több napos előkészület előzi meg a felállításukat.

Sült halas advent vasárnap

A gyertyagyújtást egy ráhangoló programsorozat előzte meg. Az Ölelő Karok Mindszenti Nagycsaládosok Egyesülete egy bajnokságot hirdetett. Nem is akár milyen bajnokságot, a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ előadótermében egy élő csocsót állítottak fel. A játék beszerzését már évek óta tervezte az egyesület, azonban a pénz csak mostanra gyűlt össze. A csocsóban bárki kipróbálhatta magát, sőt, még a könyvtár munkatársai is beálltak focizni egyet.

Sült halas advent vasárnap

A sportolás mellett kézműves vásár is várta az érdeklődőket. Az ünnepi hangolódásban segített a kis díszek, adventi koszorúk készítése, de a látogatókat meleg teával és zsíros kenyérrel kínálták.

Sült halas advent vasárnap

Az első adventi vasárnapon részt vett a Mindszenti Horgász Egyesület is, akik minden éhes szájat finom sülthallal láttak el.

Tavasszal a vezetőségi értekezleten megbeszéltük a sporttársakkal, hogy az adventi készülődéshez azt tudjuk felajánlani, hogy halat sütünk a kilátogatóknak. Mivel mi vagyunk a legnagyobb civil szervezet, úgy gondoltuk, hogy nekünk is tiszteletünket kell tenni. Aki kilátogatott, azt nagyon nagy szeretettel láttuk vendégül egy finom kárásszal” – nyilatkozta Rácz Árpád, a Mindszenti Horgász Egyesület elnöke.

Sült halas advent vasárnapA Mindszenti Horgász Egyesület tagjai

Az adventi koszorút Salamon László plébános áldotta meg, a gyertyát pedig a civil szervezetek közösen gyújtották meg.

 

Sz.Viktor