2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Felhős / 1°C
h / -0°C
k / -1°C
Közélet és Művelődés
Czabarka János | 2017-11-15 08:07:12

St.Martin szinte együtt él hangszerével

St.Martin25 évvel ezelőtt adta első koncertjét ezen a néven, és 25 évvel ezelőtt jelent meg első lemeze. Külföldi kiadványokra is többször választották dalait, ezek is segítették, növelték a napvilágot látott hanghordozók számát.

Néhány napja került forgalomba St.Martin Best of Új Dalokkal című cd-je az utóbbi tíz év közönség és St.Martin által is nagyon kedvelt dalok összefoglalója, de négy vadonatúj szám is felkerült.

A legtöbb szerzemény szaxofonra van hangolva, a világzenei elemek lüktetését, dinamikáját felhasználva.A pánsíp lelki mélysége, misztikus hangzása három számban is főszerepet kap. A külföldi koncertek új élményeket, új barátságokat és új munka kapcsolatokat is jelentettek. Amerikai zenész barátok közreműködésével készült két szám a lemezre. A szerzeményekben van finom improvizáció, szenvedélyes, lírai jazz. A Journey című dalban a furulya,skót duda, szaxofon, szimfonikus zenekar fúziójaegy utazás hegyeken, völgyeken, stílusokon át. A francia világsláger a LaFoule feldolgozásában a fiatal, tehetséges Kéméndi Tamás harmonikaművész és a szaxofon virtuóz játéka igazi örömzene. Utazás lent és fent, kint és bent!

St.Martin szinte együtt él hangszerével

Ez a jubileumi  lemez a legjobb eddigi dalok és a legfrissebbek válogatása.  -  mondta a Rádió7 kérdésére St. Martin. A legjobbakat valójában nem is én válogattam ki, hanem a közönség, hiszen egy-egy koncerten pontosan érzem, hogy mi az, ami valóban tetszik a közönségnek, melyik az a mű, ami valóban megérinti őket és összekapcsol minket.  
Folyamatos gyakorlásra van szükség és fontos az is, hogy a fiatal, képzett zenészek ötleteiből is gazdagodni tudjunk.

Örömömre szolgál, hogy az év utolsó koncertjét éppen Hódmezővásárhelyen adhatjuk, a Református Ótemplomban december 30-án.