2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
4°C
Tiszta / 4°C
p / 4°C
szo / 1°C
Belföldi Hírek
Czabarka János | 2018-01-05 07:22:22

Spöttle szerint sem túlzás

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint a szülők tudatosságát is növeli az, hogy az oktatási intézményeknek kötelező katasztrófatervet készíteniük, mert így nagyobb biztonságban engedhetik el gyerekeiket iskolai programokra.

A szakember az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában elmondta, a terrorizmus Európában fontos kérdés, iskola is célpontja lehet egy támadásnak, ezért is indokolt, hogy erre az intézmények felkészüljenek. Hozzátette: Magyarország biztonságos országnak számít, és a terrorkockázat alacsony.
Georg Spöttle hangsúlyozta, már akkor megéri ezt a tervet elkészíteni, ha egyetlen gyerek azért menekül meg, mert katasztrófahelyzetben tudja,  mit kell tennie.
Korábban a világ több pontján is voltak már oktatási intézmények terrorista akciók célpontjai - idézte fel az M1.

Spöttle szerint sem túlzás

Gyászolók egyperces néma csenddel adóznak a manchesteri terrorcselekmény áldozatainak emléke előtt a manchesteri Szent Anna téren . (MTI/AP/Rui Vieira)


2004 szeptemberében a dél-oroszországi Beszlánban csecsen fegyveresek több ezer gyereket ejtettek túszul, a mentőakcióban több mint háromszázan haltak meg. 2016-ban az Iszlám Állam egy törökországi kurd esküvőn a gyerekek közelében robbantott, Nigériában pedig a Boko Haram terrorszervezet 2014-ben közel háromszáz, többségében keresztény kislányt rabolt el Észak-Nigériában. 2016-ban a manchesteri Ariana Grande-koncerten is a fiatalok voltak az elkövető célpontjai.

forrás:mti.hu