2018. január 20. szombat, Sebestyén
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
1°C
Tiszta / 1°C
v / 1°C
h / 0°C
Sport
Soós Kata | 2017-10-06 21:54:27

Sportszerűen a ringben, és az életben is

Az igazi sportolókról azt tartják, hogy ha sportszerűek a megmérettetéseken, sportszerűek az élet minden más területén is. Fokozottan igaz ez a bokszolókra, akik az erejüket mindig a ringben zajló küzdelmekre tartogatják, és elképesztő önuralomról tesznek tanúbizonyságot a hétköznapokban. Egy balatoni jótékonysági tábor keretében a hódmezővásárhelyi fiatalok most nem csak a sportról tanulnak meg többet, de az összetartásról is.

Sportszerűen a ringben, és az életben is

A boksztábor ötlete Szegeden a Pofonpartin születetett meg, a Szalkai Edina elnök és vezetőedző vezette Hódmezővásárhelyi Box Klub számára. Hranek Sándor bokszedzőn keresztül jutottak el Rostás Árpádhoz, aki régebben maga is sikeres öklöző volt. Most pedig vándorasztalos, és gyerekek táboroztatásával is foglalkozik, olyan sportolókkal, akik közül többen még nem is látták a Balatont. Rostás Árpád munkássága kivételes, Magyarországon és külföldön több ezer bútort készített vagy restaurált. Készített bölcsőt György cambridge-i herceg és Sarolta hercegnő számára, a mindenkori pápának trónszéket, de restaurátori munkát végzett az Országházban, a párizsi Louvre és a Versailles-i kastély épületében is. Az alsóbodoki Szent Kereszt Felmagasztalása-kápolna oltára is az ő munkáját dicséri.

Sportszerűen a ringben, és az életben is

Szalkai Edina és Rostás Árpád itt Siófokon találkoztak először. A tábor kiadásait Rostás Árpád finanszírozta, a tábort megnyitó beszédében a vacsora előtt mégis azt mondta, hogy a gyerekek mindent edzőjüknek, Szalkai Edinának köszönjenek, aki válogatott kerettag, magyar bajnok és kupagyőztes is volt, a maga kategóriájában.

Sportszerűen a ringben, és az életben is

Rostás Árpád és Szalkai Edina

Edina első benyomásai a találkozásról:

Sportszerűen a ringben, és az életben is

A húsz hódmezővásárhelyi gyereknek már hatalmas élmény a három napos tábor. Péntek délelőtt a Parlamentben, és a Budai Várban jártak (a promenad.hu Siófoktól követi a tábor történéseit), majd elfoglalták a Balatonon a szállásukat, szombaton edzéssel kezdenek a fiatalok, majd hajótúrára mennek, este pedig egy Caramel koncert zárja majd a hétvége első napját, azonban a vasárnap is tartogat majd izgalmakat.

Sportszerűen a ringben, és az életben is

Sportszerűen a ringben, és az életben is

Nagy Szabolcs és Megyesi Róbert pár hónappal ezelőtt kezdték a bokszot, de nagyon élvezik

„Én egy nagyon összetartó csapatnak szeretném az egyesületünket, ugyanis ez az, ami rengeteg pluszt tud adni a gyerekeknek. Nálunk demokrácia van, mindenkinek azt lehet, amit a másiknak is. Egymásért vannak a gyerekek, amikor csinálni kell valamit, akkor mindenki csinálja, szívvel lélekkel. „ – tette hozzá a fiatalok edzője. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az egyik csapattag anyukájának névnapja volt, és az első este mécsesekből rakták ki a nevét, és az egész gárda öleléssel üdvözölte.

sk