2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-3°C
-1°C
Felhős / -3°C
k / -1°C
sze / -2°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2016-12-05 14:57:13

Sportos szakmaválasztó

Válts szakmára! címmel váltóversenyt szerveztek nyolcadikosoknak hétfőn a makói Návayban. Az oktatási intézményben négy makói, illetve három térségi általános iskolából érkező végzősök sportos és tréfás formában ismerkedhettek meg azzal. milyen szakmákat is oktatnak a keriben.

Sportos szakmaválasztó

Különféle szakmákkal sokféle módon meg lehet ismerkedni, de váltóverseny formájában ez igen ritka. Pedig hétfő délután a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziumának, Szakközépiskolájának és Kollégiumának tornatermében ez történt. - Immáron nyolcadik alkalommal szerveztük meg ezt a sportos délutánt az általános iskola vágzőseinek - nyilatkozta Kincses Tímea intézményvezető. Négy makói, a katolikus, a református, a Bartók, valamint a Szignum, illetve három kistérségi, vagyis a kiszombori, a magyarcsanádi és a földeáki iskola nyolcadikosai jöttek el a keribe.

Sportos szakmaválasztó

- A hagyományos rendezvényünknek az idei tanévben külön apropója is van, mivel az Európai Bizottság a december 5-ével induló hetet a szakképzés hetének nyilvánította, erre építettük fel a mostani váltóversenyünket, mely a Válts szakmára! nevet kapta - sorolta az intézményvezető. Kincses Tímea hozzátette: a nyolcadikosok ennek köszönhetően játékos, sportos formában találkozhatnak nem csupán a már most is oktatott szakmákkal, hanem azokkal is, melyeket a jövő tanévtől fognak elindítani.

Sportos szakmaválasztó

A szakképzési hét keretében csütörtökön folytatódik a rendezvénysorozat a keriben. Akkor már nem a mozgás, hanem célirányosan a szakmabemutató játssza majd a főszerepet. Hétfőn azonban még minden a sportról szólt. A gyerekek elsősorban labdával ügyeskedtek, a feladatokat középiskolások mutatták be, hogy mindenkinek sikerüljön jól csinálnia.

Sportos szakmaválasztó

Mivel a labda került a középpontba, így Hartenstern Kevinnek könnyű dolga akadt. - Kedvenc sportom a foci, jelenleg Makón a MUFC-ban játszom - tudtuk meg a földeáki Návay Lajos Általános Iskola nyolcadikosától. A 14 éves fiú a későbbiekben is a labdarúgást szeretné folytatni, ezért jövőre Gyulán akar továbbtanulni. - A labdarúgó akadémiára jelentkezem, s a Békés megyei városban nem csupán a sporttudásomat szeretném tökéletesíteni, hanem informatikát is tanulok majd - tette hozzá végül Hartenstern Kevin.

Sportos szakmaválasztó

Munkatársunktól. K.