2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
0°C
1°C
Felhős / 0°C
p / 1°C
szo / 2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-08-26 17:18:47

Sport, egészség és gázálarc - Galéria!

A makói Szent István téri városrésznaphoz már a kezdetek óta hozzátartozik a mozgás, a különféle egészségügyi szűrések, valamint a szórakoztató programok. Szombaton azonban egy újdonsággal is készültek a szervezők. A Szegedi Hadiparknak, valamint egy fiatal helyi gyűjtőnek köszönhetően fegyvereket, egyéb katonai felszereléseket is kiállítottak.

Sport, egészség és gázálarc - Galéria!

A makói Szent István téren immáron harmadik alkalommal rendezték meg a városrésznapot. A délelőtt most is a sport és az egészség jegyében telt. A színpadon, illetve a pályán egymást váltották a város különféle sportegyesületeinek a bemutatója. A közönség nem csupán csöndes szemlélője volt az eseményeknek, hanem kis is próbálhatták magukat a jelenlévőket. Volt, aki kosarazott, más az alpolgármesternek próbált meg gólt rúgni, de olyan is akadt, aki kézzel tört szét egy deszkalapot.

Sport, egészség és gázálarc - Galéria!

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó helyi egészségfejlesztő irodájának munkatársai szűréseket, méréseket is végeztek a téren. - Ezt a napot a mozgásnak és az egészségmegőrzésnek szenteltük, de természetesen nem maradhattak el a szórakoztató műsorok sem - nyilatkozta Czirbus Gábor alpolgármester. A városrész önkormányzati képviselője itt foglalja össze a programsorozat lényegét:

Sport, egészség és gázálarc - Galéria!

Sport, egészség és gázálarc - Galéria!

Aki szombaton kilátogatott a Szent István térre, az egykori szovjet, jugoszláv, illetve magyar és amerikai fegyverekkel, katonák és rendvédelmi szervek felszereléseivel is találkozhatott. A tiszti sapkák, valamint rohamsisakok és egyebek nagy részét a Szegedi Hadiparktól kapták kölcsönbe. A makói Weszely Bence a megyeszékhely ezen intézményénél végzett önkéntes munkát, s így kerültek a Maros-parti településre ezek az eszközök. Bencét már régóta érdeklik a hadászati dolgok, s azon belül leginkább a különböző katonai járművek műszaki leírásai. De miért is kezdte el ezeket gyűjteni? - azt Weszely Bencétől itt hallja:

Sport, egészség és gázálarc - Galéria!

Sport, egészség és gázálarc - Galéria!

A városrésznap repertoárját sok minden színesítette, így például a Haramia és a WOX együttes, az Írisz Táncklub, Janicsek Renáta és Janicsek Roland énekesek, de Limara gasztroblogger kemencében sütött finomságokat, illetve az is kiderült, hogyan kell az értékekre vigyázni. Vincze Alexandra a Marosmenti Utánpótlás Futball Clubban játszik. - Nem csak a focit szeretem, hanem más sportokat is, többek között azért jöttem el a rendezvényre, hogy kézilabdázzak és kosarazzak is - árulta el a lány. Alexandra két kedvenc csapata az FC Barcelona, illetve a Bayern München. Példaképe pedig Messi, s álma, hogy úgy tudjon cselezni és lőni, mint az argentin sztár.

Sport, egészség és gázálarc - Galéria!

Vincze Alexandra büntetőket is rúgott

Munkatársunktól. K.