2018. február 18. vasárnap, Bernadett
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Eső / 1°C
h / -0°C
k / 1°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-09-07 18:28:04

Sikerre éhes a HLKC

Szeptember 10-én kezdi az NB I/B-s női kézilabda-bajnokságot a Hódmezővásárhelyi LKC. A lányok augusztus elején kezdték meg a felkészülést, több edzőmeccset is játszottak és sikerre éhesen várják a bajnoki rajtot. Bartók Csaba vezetőedzővel beszélgettünk.

Sikerre éhes a HLKC

Promenad.hu: Hogy zajlott a csapat felkészülése?

Bartók Csaba: „Úgy gondolom, hogy minden különösebb esemény nélkül zajlott le, a terveknek megfelelően tudtunk dolgozni, úgy mennyiségben, mint minőségben. A játékosok a lehetőségekhez képest részt vettek a foglalkozásokon délelőtt és délután is. Sok fizikai munkát végeztünk, napi egy alkalommal pedig labdáztunk. Hál’ istennek sérülés nem történt, igaz volt egy kisebb betegség hullám, ami nagyjából egy hét alatt végigsöpört rajtunk, de ez szerencsére nem zavarta a felkészülést. Játszottunk hat edzőmérkőzést is. Ezeken lépésről-lépésre jól tudtunk haladni és fejlődni. Ezek alapján úgy gondolom, hogy magabiztosan és sikerre éhesen várjuk a rajtot.”

Mennyire volt nehéz a felkészülés annak fényében, hogy hét új játékos érkezett a csapathoz?

Bartók Csaba: „Nem éreztem ennek egyáltalán a nehézségét. Gyakorlatilag pillanatok alatt beilleszkedtek a lányok, barátilag jól eltalálták a hangot a már meglévő játékosokkal, és egy elég markáns vonalat hoztak. A hét játékos az edzéseken hat volt, hiszen Németh Kittit kölcsönbe kaptunk, kettős játékengedéllyel, ő a mérkőzéseken lesz velünk, ahogy eddig is. Gyakorlatilag kreatív megoldás kell, hogy legyen a mérkőzések alatt. Szepesi Ivettet pedig a napokban igazoltuk le, így ő eddig három edzésen vett részt, de az ő beilleszkedése azt gondolom, hogy a játéktudása, intelligenciája és a tapasztalata miatt könnyen ment, pillanatok alatt felmérte a helyzetet. A többiek könnyedén és zökkenő nélkül vették ezt a feladatot.”

Hazai pályán, az egri Eszterházy KFSC ellen kezd a csapat. Mit vár a vezetőedző?

Bartók Csaba: „Mindenféleképpen győzelmet várok. Csütörtök délután videóztunk, a hírek és az eredmények pedig azt mutatják, hogy az egriek nem erősödtek, talán a tavalyi csapathoz képest picit gyengültek. Viszont edzői fronton Debre Viktor érkezett, ami mindenképpen tapasztalatot és komoly tudást jelenthet, egy lökést adhat a csapatnak. Azt gondolom, hogy ha a tavalyi szezonból indulunk ki, akkor azt tapasztalom, hogy mi többek vagyunk. A hírek szerint az Eger kicsivel kevesebb. Úgy gondolom, hogy reális, hogy a két csapat kicsit összébb ért, így csak a győzelem lehet a cél.”

Ha egy kicsit elébe szaladunk a dolgoknak. Mit vár a szezontól?

Bartók Csaba: „Rengeteg mendemonda és hír kering, hogy ki hova igazolt, ki kit igazolt. Úgy tűnik, hogy erősödött az NB I/B Keleti oldala, de ez igazából élesben, amikor a mérkőzések jönnek, akkor fog kiderülni, hogy ki hova rangsorolódik be. Én szeretném, hogy ha a középmezőnyt meg tudnánk csípni, annak is lehetőség szerint az elejét. Természetesen ismerem a gyengéinket és ismerem az erősségeinket. Megpróbáljuk a gyengéinket leplezni és nem azt az oldal mutatni. Azt látom és azt érzem, hogy egyértelműen elérőbb léptünk, de pár fordulónak el kell telnie, hogy az ellenfeleket fel tudjuk térképezni.”

A HLKC szeptember 10-én, vasárnap 18 órától fogadja az egri csapatot a vásárhelyi Balogh Imsi Sportarénában.

szcs