2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
-0°C
Felhős / 4°C
v / -0°C
h / -0°C
Zenei hírek
Tudósító | 2016-08-11 09:39:21

Shiva, a makói atombanda

- Olyanok vagyunk, mint az atom: oszthatatlan és bonthatatlan - mondta nevetve Verebes István Lombardó, a Shiva vezetője, gitárosa. A makói együttes 2000-ben alakult, s ezzel a mostani felállással már tíz esztendeje nyomják. Ahogy a tagok fogalmaztak, ők hibrid powermetált játszanak, vagy valami ilyesmit.

Shiva, a makói atombanda

Tizenhat esztendő nagy idő, főleg egy zenekar életében. A makói Shivát az ezredfordulón alapították, s mind a mai napig nyomják. Igaz, 2006-ban volt egy kis változás, de azóta együtt van jóban és rosszban Verebes István Lombardó zenekarvezető, gitáros, Verebes Gábor dobos, Mitykó Sándor énekes, basszusgitáros, valamint Vékony Zoltán gitáros. Ezért mondták, hogy ők olyanok mint az atommag, vagyis oszthatatlanok és bonthatatlanok. Legalábbis egykoron még ezt hitték az atomról.

Shiva, a makói atombanda

Hogy pontosan milyen zenét is játszanak a fiúk, azt maguk is nehezen fogalmazták meg. - Hibrid powermetált tolunk, ez egy szuper, szintetizátorral megtámogatott trashmetál, nem, inkább tánczene, helyesbítva: torzítós gitárokkal megspékelt modern tánczene, legyen ez - mondta nevetve Lomardó. A többeik is bólogattak, hogy így van. A legfontosabb, hogy nem játszanak feldolgozásokat, csak saját számokat. Annak ellenére, hogy már benne vannak a negyedik ikszbe, ugyan olyan lelkesek, mint tiniként.

Shiva, a makói atombanda

A zene szeretete mellett a humor is összefogja a Shivát. Nem volt egyszerű feladat velük interjút készíteni, mert folyton viccelődtek és egymás szavába vágtak. Ebből is látszik, hogy mind a próbáik, mind a fellépéseik is igen jó hangulatban telnek. - Nem a zenélésből élünk, mindenkinek van civil foglalkozása, így elsősorban hobbiból csináljuk, de ennek ellenére már több helyen is bemutatkoztunk, most legutóbb a csongrádi Kőrös Toroki Napokon - folytatta a zenekar vezetője.

Shiva, a makói atombanda

A terveik között szerepel egy demo CD összehozása. - Már lassan harmadik esztendeje dolgozunk rajta, de mindig valami közbejön - emelte ki Verebes István. Közel huszonöt saját számuk van kész, de állításuk szerint legalább 5 ezer van még félkész állapotban, vagyis a fejükben - persze ezt a közlésüket is nevetéssel fűszerezték.

Shiva, a makói atombanda

Munkatársunktól. K.