2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Havazás / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Regionális Hírek
Tudósító | 2017-05-19 17:59:23

Sárgulás a verőfényes napsütésben (GALÉRIA)

Pénteken ismét lovaskocsira ülve búcsúztak a várostól és a mezőgazdasági kartól a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának hallgatói Hódmezővásárhelyen.

Idén is felrázta egy kicsit a péntek délutáni napsütést élvező várost a mezőgazdasági kar végzős diákjainak lovas kocsis felvonulása.

Sárgulás a verőfényes napsütésben (GALÉRIA)

"Azt gondolom, hogy azért is fontosak ezek a hagyományok, mert a város számára is láthatóvá válik így, hogy milyen lelkesedés, milyen virtus van azokban a gazdász fiatalokban akik itt, Hódmezővásárhelyen tanulnak." – mondta el szerkesztőségünknek dr. Horváth József, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának dékánja.

Sárgulás a verőfényes napsütésben (GALÉRIA)

Évtizedes hagyomány, hogy a hallgatók a mezőgazdasági karon a szorgalmi időszak utolsó heteiben elbúcsúznak a kartól és a várostól. A sárgulás azt szimbolizálja, hogy a tanulók, mint a gabona besárgulnak, megérnek. Készen állnak arra, hogy számot adjanak az évek alatt összegyűjtött tudásukról.

A szokásos programsorozat  a szerenáddal kezdődik, majd utána a ballagás következik. A ballagásról szóló cikkünket itt találja. A hagyományos délutáni lófogatos felvonulás után a napot a sárgulási bállal koronázzák a végzős diákok.

Sárgulás a verőfényes napsütésben (GALÉRIA)

n.j.