2018. február 24. szombat, Mátyás
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
v / -2°C
h / -5°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2015-05-22 16:34:12

Sajátos nevelési igényű diákok rajzpályázata Makón

Sajátos nevelési igényű gyermekeknek hirdettek rajzpályázatot, melyre a megye 14 iskolájából összesen 140 alkotás érkezett. A rajzokat a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók tagintézményében állították ki. A legügyesebb rajzolókat pénteken díjazták.

 

Sajátos nevelési igényű diákok rajzpályázata Makón

Mi leszek, ha nagy leszek? címmel rajzpályázatot írt ki sajátos nevelési igényű gyermekeknek a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A felhívásra Csongrád megye tizennégy oktatási intézményéből, többek között Szegedről, Csongrádról, Hódmezővásárhelyről, Szatymazról, Dócról, Csanádpalotáról, Apátfalváról és Makóról küldetek be a diákok összesen 140 rajzot. A képeken elsősorban olyan szakmákat, foglalkozásokat rajzoltak le, amit a jövőben csinálni szeretnének.

Sajátos nevelési igényű diákok rajzpályázata Makón

A legjobb alkotásokat kiállították a makói Bartók iskola aulájában. Az oktatási intézményben pénteken tartották az ünnepélyes eredményhirdetést, mely a városban zajló Istók Margit-emlékhét programsorozatának a része volt. Elsőként az iskola két diákja, Halasi Adél és Kinyó Kata népdalokat énekelt. A kiállítást Bárdi Andrea, az iskola képzőművésztanára nyitotta meg.

Sajátos nevelési igényű diákok rajzpályázata Makón

- Tudomásunk szerint eddig nem írtak ki sajátos nevelési igényű tanulóknak rajzpályázatot, szépírási versenyre azonban már volt példa - mondta köszöntőjében Bárdi Andrea. A pályázattal az volt a szervezők célja, hogy bemutassák, mindenkinek vannak értékei, mindenki tehetséges valamiben. A gyermekeknek is szüksége van a sikerélményekre, időnként megmérettetésekre, hogy megerősödhessen az önbizalmuk és túl tudjanak lépni az esetleges kudarcokon.

Sajátos nevelési igényű diákok rajzpályázata Makón

Eredmények. Első korcsoport: 1. Borbás Bence (Szatymaz) és Balla Gréta (Makó), 2. Bozóki Balázs (Szatymaz) és Horváth Vanessza (Csongrád). 3. Kolompár István (Csongrád) és Máté Gábriel (Makó). Második korcsoport: 1. Bakai Boglárka (Apátfalva) és Kővágó Tibor (Hódmezővásárhely), 2. Szigetvári Márk (Makó) és Nagy Bendegúz Manó (Szatymaz), 3. Rébék-Nagy Anita (Hódmezővásárhely) és Rontó Erik (Makó). Harmadik korcsoport: 1. Sipka Richárd (Magyarcsanád) és Snóbli Dávid (Hódmezővásárhely), 2. Kóródi Mihály (Magyarcsanád) és Zsom Galen Lajos (Szatymaz), 3. Molnár Tamás (Hódmezővásárhely) és Balogh Dániel (Csongrád). Negyedik korcsoport: 1. Horváth György (Makó) és Burai Zsolt (Csongrád), 2. Tóth Krisztián Szilveszter (Hódmezővásárhely) és Higyisán Adél (Magyarcsanád), 3. Szunyogh Vivien (Dóc) és Papcsik Katalin (Csongrád).

Sajátos nevelési igényű diákok rajzpályázata Makón

Munkatársunktól. K.