2018. január 20. szombat, Sebestyén
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
1°C
Tiszta / 1°C
v / 1°C
h / 0°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-10-06 10:12:46

Ruhát kaptak a rászoruló családok

Összesen 94 nagy zsáknyi ruhaneműt kapott a makói önkormányzat az Élet Napos Oldalán Egyesülettől. Az Egyesített Népjóléti Intézményben pénteken húsz rászoruló család között osztották szét az adományt. A mártélyi szervezet és a makói önkormányzatnak ez volt az első ilyen jellegű akciója, de minden hónapban terveznek hasonlót.

Ruhát kaptak a rászoruló családok

Szinte hegyekben álltak a kabátok, ingek, melegítők pénteken a makói Egyesített Népjóléti Intézmény (ENI) raktárában. Az önkormányzat az Élet Napos Oldalán Egyesülettől 94 zsáknyi ruhát kapott, melyet szétosztottak húsz rászoruló család között. - Az ENI családsegítő szolgáltatását teljesen önkéntesen vehetik igénybe az érintettek, figyelemmel kísérjük a családok, gyerekek sorsát, többek között életviteli tanácsokkal látjuk el őket, de ha kell, akkor higiéniás ismereteiket bővítjuk vagy kitöltünk nekik bármilyen formanyomtatványt - nyilatkozta Tóthné Balázs Andrea, az intézmény vezetője.

Ruhát kaptak a rászoruló családok

A mártélyi székhelyű szervezettel Weszelyné Véghseő Herniett Mária vette fel a kapcsolatot. A makói települési képviselő elmondta: a múlt héten el is ment a községbe, hogy elhozza az adományokat. - A mártélyiak elsősorban Németországból kapják a ruhaneműket, de emellett több magyar civil szervezettel, illetve magánszeméllyel is összedolgoznak, így számos mást, például bútorokat, játékokat is gyűjtenek, amit utána szétosztanak - sorolta a képviselő.

Ruhát kaptak a rászoruló családok

- Az önkormányzat civil és karitatív szervezetekkel is jó kapcsolatot ápol, s az ő közreműködésükkel is tudunk segíteni - vette át a szót Farkas Éva Erzsébet. A polgármester kiemelte: az Élet Napos Oldalán Egyesülettel nem egyszeri ez az összefogás, ugyanis mostantól kezdve minden hónapban érkeznek majd Makóra felajánlások Mártélyról. - Az ENI, illetve a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. is több esetben szervezett, illetve szervezni fog a későbbiekben is adományosztást, a már említett ruhaneműn kívül például a rászorulók kapnak az önkormányzat földjein termelt zöldségekből, a fűtési szezonban pedig tüzifát - részletezte Farkas Éva Erzsébet.

Ruhát kaptak a rászoruló családok

- Nagyon köszönöm a városnak, hogy segítenek, hiszen közel 70 ezer forintból élünk havonta, s minden támogatás jól jön - árulta el Lakatos Mátyásné. Az idős asszonytól megtudtuk: csak az ENI-hez jár segítségért, ahol kapott már tartós élelmiszert is. - Két lányom, három unokám és négy dédunokám van, mindannyian Makón élünk - tette hozzá Lakatos Mátyásné.

Ruhát kaptak a rászoruló családok

Munkatársunktól. K.