2018. január 22. hétfő, Vince
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Felhős / 1°C
k / -0°C
sze / -1°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-11-18 21:19:47

Rózsa, mint a köszönet jelképe - Galéria!

A Makón szolgáló szerzetesnővérek munkáját a hagyományokhoz híven most is úgynevezett élő Rózsa-díjjal köszönte meg Farkas Éva Erzsébet polgármester. A Szignum Szent Erzsébet bálja szombaton is a jótékonyság jegyében telt, a bevételt az intézmény alapítványa kapja meg.

Rózsa, mint a köszönet jelképe - Galéria!

Immáron tíz esztendős múltra tekint vissza Makón a Szent Erzsébet bál. A Szent István Egyházi Általános Iskola ezzel a rendezvénnyel kívánja támogatni az alapítványán keresztül a rászoruló gyermekeket. Szombaton a Korona Konferenciaközpont dísztermében 100 főt láttak vendégül. Dr. Csikota József és zenekara gondoskodott a jó hangulatról. A hagyományokhoz híven Farkas Éva Erzsébet adta át az úgynevezett élő Rózsa-díjat. Pontosan mi is ez, illetve kik kapják? - azt a polgármestertől itt hallja:

Rózsa, mint a köszönet jelképe - Galéria!

Rózsa, mint a köszönet jelképe - Galéria!

Ahogy az elsőn, úgy most is Mészáros Ildikó tanárnő látta el a háziasszony szerepét és konferelálta fel a különféle programokat a bálon. Igen színes műsorral készültek a szignumosok. Az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület több tánccal is részt vett a bálon, s a kicsiktől kezdve egészen a felnőttekig bemutatkoztak a tagjai. A nyolcadik osztályos Burger Benedek egy modern verset szavalt, Varró Dániel: E-mailjét. A fiúcska most is sikert aratott, ahogy egy hete Gyulán, ahol térségi versmondó versenyt nyert meg. A Szignum egykori diákja Nacsa Krisztina bluest énekelt. Emellett volt még szatmári verbunk, fuvolások játéka is. A bál lényegét, illetve mire is fordítják a bevételt, az Horváth János igazgató itt foglalja össze:

Rózsa, mint a köszönet jelképe - Galéria!

Rózsa, mint a köszönet jelképe - Galéria!

A SZÖSZ, vagyis a Szignum Önkéntesek Szervezete is kivette a részét a báli teendőkből. - Első alkalommal készítettünk kézműves termékeket, így például mécseseket, üveg poharakat, illetve friss levendulából illatpárnákat, s ezeket árultuk a Koronában - tudtuk meg a SZÖSZ egyik tagjától, Vargáné Nagyfalusi Ilona tanítónőtől. Az így befolyt pénz is a Makói Szent István Egyházi Iskoláért Alapítvány számláját gyarapította. A SZÖSZ-t Szabóki Melinda irányítja. - A keresztlányom, Kurunczi Boglárka a Szignum harmadikosa, ezért vállaltam el ezt a feladatot - tudtuk meg tőle. Fő feladatuk a szegényebb körülmények között élők támogatása, de mellette a közösségépítés is fontos számukra. - Programokat szervezünk ennek érdekében, így például tartottunk már jótékonysági palacsintasütést, illetve kedves üzeneteket írtunk kis cetlikre, s ragasztottuk vele tele a várost - emelte ki Szabóki Melinda.

Rózsa, mint a köszönet jelképe - Galéria!

A SZÖSZ két tagja, Vargáné Nagyfalusi Ilona és Szabóki Melinda, valamint a kézműves termékek

A hagyományokhoz híven a Szent Erzsébet bálon kis cipókat is kiosztottak a jelenlévők között. A kenyérkéket előtte Pálfai Zoltán áldotta meg. A római katolikus plébános a szentelt vízbe egy gyönyörű rózsát mártogatott, s ezzel végezte a ceremóniát.

Rózsa, mint a köszönet jelképe - Galéria!

Munkatársunktól. K.