2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Tiszta / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Gazdaság és Politika
Tudósító | 2017-10-27 15:28:04

Robbanásszerű változások a mezőgazdaságban

A Kamarai választások jegyében sajtó nyilvános gazdalátogatást szervezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamra Csongrád Megyei Szervezete, Hevesi István, mindszenti vállalkozó telephelyénél, pénteken. Az eseményen részt vett Jakab István az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének elnöke, Kis Miklós Zsolt Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Kispál Ferenc, a Csongrád Megyi területi Kamara jelenlegi elnöke,Farkas Sándor Országgyűlési képviselő, valamint Zsótér Károly, Mindszent polgármestere és Szél István, Székkutas polgármestere, a Hódmezővásárhelyi Gazdakör elnöke, akit a Csongrád Megyei területi Kamara elnökének jelölt a MAGOSZ.

Robbanásszerű változások a mezőgazdaságban

A sajtó nyilvános tanyalátogatás helyszíne, Hevesi István, mindszenti vállalkozó sertés telepe volt. A gazdálkodó elmondta, hogy már három generáció óta foglalkozik a családja mezőgazdasággal és állattenyésztéssel. Hozzátette, hogy a vendégekkel baráti, jó kapcsolatot ápol, ugyanis a 2006-os gazdatüntetésen együtt képviselték a magyar gazdálkodókat Budapesten. István, beszámolt arról, hogy közel 2000 sertés röfög az óljaiba, valamint néhány száz hektáron foglalkoznak különböző növénytermesztéssel is.

Robbanásszerű változások a mezőgazdaságban

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, valamint a MAGOSZ elnöke elmondta, hogy az elmúlt 200 évben nem volt annyi fejlődés a mezőgazdaságban, mint ami a következő 20 évben várható:

Robbanásszerű változások a mezőgazdaságban

Az Agrárgazdasági Kamarai választásokkal kapcsolatban tartottak már pénteken sajtótájékoztatót, ahol elhangzott az is, hogy Szél Istvánt, Székkutas polgármesterét jelöli a MAGOSZ a Csongrád Megyei területi Kamara elnökének. Szél István a tanya látogatás során elmondta, hogy mik a tervei, mit tart fontosnak a jövőben.

Robbanásszerű változások a mezőgazdaságban

Az Agrárkamarai választásokat november 3-án tartják, ahol a MAGOSZ listával jelöltette magát.

Robbanásszerű változások a mezőgazdaságban

n.j.