2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
4°C
Felhős / 6°C
p / 4°C
szo / 1°C
Gazdaság és Politika
Czabarka János | 2018-01-12 13:17:04

Ringbe száll a polgármesterségért

Mag István villamos-ipari üzemmérnökként dolgozott aktív éveiben. Most ringbe száll a Hódmezővásárhelyi polgármesteri székért. A függetlenként induló polgármesterjelölt az alábbi programmal indul február 25-én.

Ringbe száll a polgármesterségért

 

" Legtisztességesebb szándékom szerint bejelentem, hogy az előfeltételek sikeres teljesítése után indulok, a 2018 február 25.-ére kiírt időközi polgármesteri választáson független jelöltként.
Bejelentésemhez, most csak egy rövid, de ( miheztartás végett ) a szándékomat tükröző rövid, ám szigorú bejegyzést teszek.

Napjainkban, már nem csak elkeseredett emberektől, hanem a társadalmunk különböző nézeteket képviselő rétegeiböl is hallani borúlátó megnyilvánulásokat, békés úton már nem lehet megváltoztatni a rendszert, mondják.

Reményeim és megítélésem szerint a baj még megelőzhető és mindenkori helyzetem és képességem szerint teszek is azért, hogy ilyen bajoknak még csak a közelébe se
kerüljünk!

- NEM TARTOM ELFOGADHATÓNAK, HOGY TISZTÁZATLAN POLITIKAI ÉS III/III- AS MÚLTTAL RENDELKEZŐ SZEMÉLYEK DÖNTSENEK EMBEREKET KÖZVETLENÜL, VAGY KÖZVETVE ÉRINTŐ  KÉRDÉSEKBEN, ÜGYEKBEN!
Kezdeti bizalom megléte esetén, kérni fogom a saját  múltam ilyetén átvilágítását és azt természetesen a városunk közvéleménye elé tárom.
Nem leszámolni akarok! De elszámolni igen!

Véleményem és meggyőződésem: Egy település,- a polgáraiáltal- választott polgármestere, a vonatkozó törvények és  együttműködési szabályok betartásával csakis a település  érdekei szerint cselekedhet (nem pedig holmi vigéc kézi vezérlése szerint).

1945-ben születtem Kaszaperen. 1971-ben költöztünk családommal Hódmezővásárhelyre, azóta itt élünk. Három gyermekünk és hat unokánk van.

Középiskolát Miskolcon a Bláthy Ottó Villamosenergia-ipari Technikumban végeztem.
Felsőfokú tanulmányaimat a Kandó Kálmán Villamos-ipari Műszaki Főiskola Erősáramú Karán folytattam. Legmagasabb iskolai végzettségem villamos-ipari üzemmérnök. Kedvezmények nélküli "normál" nyugdíjas vagyok.

Ringbe száll a polgármesterségértÉletem munkája nagyon tömören:
Erőművek, alállomások, ipari állomások és létesítmények , logisztikai-központok kis és nagyfeszültségű villamos munkáinak kivitelezése, üzembe helyezése, üzemeltetése. Mindvégig a végzettségem szerinti munkákat végeztem, rendszerváltástól nyugdíjba-vonulásomig a versenyszférában dolgoztam. A felsorolt munkákon középszintű szakmai vezetőként, vagy önálló mérnökként tevékenykedtem.
Ezek után, úgy gondolom nem tűnik szerénytelenségnek ha kijelentem, hogy egy "átlag" városvezetőtől nagyobb rálátásom van a nagy beruházásokra.

Óvatosan jegyzem meg,- ha van igazság tatalma a terjengő híreknek-, a közeljövőben napelemekből, viszonylag nagy teljesítményű villamos-energia előállítására park, vagy parkok épülnek Hódmezővásárhely közigazgatási területén. Eme folyamatban pedig a teljes munkásságom tapasztalata hasznos lehetne. ( Zárójelben és csak nagyon halkan mondom, hogy villamos-energia előállítására a napelemnek vannak, tőle kedvezőbb alternatívái is, no de majd látjuk).

Ismét folytatom a bemutatkozásom, amivel ezen bejegyzésem végeztével le is állok, és csak igény esetén folytatom. Most arról írok, persze a teljesség igénye nélkül, hogy a saját életemen át szemlélve hogyan látom a viszonyom a természethez, kisebb - nagyobb társadalmi csoportokhoz és hogyan látom azok egymás közti viszonyát?

Amit " csak úgy " kapunk. Napfény, a Nap melege, levegő, víz, különböző ásványok, növények stb. Persze ahhoz , hogy ezeket " csak úgy " folyamatosan kaphassuk tennünk is kell! Védenünk, óvnunk és meg kell becsülnünk azokat!

Érték az, amit értékteremtő munkával létrehozunk, az értékteremtő munkát végzők és környezetük boldogulására. Ebbe most bekerült egy visszacsatolás, de nem baj, igény esetén megmagyarázom. Értékeink az alapvető szükségleteink, úgy mint élelmezés, ruházkodás, lakhatás, oktatás, egészségügyi ellátás, mindenkori életvitelhez tartozó infrastruktúra utak közművek és így tovább.
Elosztás az amikor a megtermelt, létrehozott értékeket, anyagi javakat elosztjuk, következésképpen csak a létrehozott értékeket, anyagi javakat tudjuk elosztani. Kivéve amikor valahonnan kapjuk azokat de annak ára van, nem egyszer nagy ára és azokat is megtermelték valahol valakik.

Szociális gondoskodás, ami minden társadalmi forma alapja kell legyen, de! Lehet jóságos a szívünk, hatalmas az osztogató markunk, ha nem párosul szükséges mértékű anyagi fedezettel, nem lehet sikeres a szociális ellátásunk. Az anyagi fedezetet pedig csak értékteremtő munkával tudjuk biztosítani.
Most két észrevétel a választásokról.

Mondja a jelölt, hogy vállalja, megválasztása esetén mindenki polgármestere lesz,( gondolom ezzel a voksainak a számát akarja növelni). Szerintem pedig ez nem vállalás kérdése, hanem törvényi kötelessége. Mondja a tisztelt szavazó, hogy olyan párt jelöltjére nem szavaz akiben már csalódott és olyanra sem akiben éppen most csalódik, ezért nincs kire szavaznia így hát el sem megy szavazni. Nagyon nem értek egyet ugyanis van a függetlenek tábora értékekkel, és a választók szavazataikkal ezt a tábort még értékesebbé tehetik. A bejegyzéseimben (3db.) ennyit szántam a rövid bemutatkozásomra, igyekeztem szalonképes , de a maga nemében határozott és egyértelmű maradni a Tisztelt Választópolgárok bizalmának elnyerése érdekében. De a célom egyértelműen a jelenlegi városvezetés - reményeim
szerint - közös leváltása.

Természetesen több személyes találkozást is szeretnék a kampány időszakában!
Nincs kényes kérdés, persze néhány esetben határt azt majd szabok.
Az aláírások gyűjtéséhez jelölt ajánláshoz, szívesen fogadom azok segítségét akik hasonlóan gondolkodnak a jövőnkről mint én. Fizetni a munkáért csak annyit tudok, hogy tisztességgel helytállok.

Mag István"