2018. február 17. szombat, Donát
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
2°C
Tiszta / 3°C
v / 2°C
h / -0°C
Önkormányzatok hírei
Szabó Viktor | 2017-10-25 17:52:04

Rendezett környezetben emlékezhetünk

Új utak és megújult parkolók fogadják mindenszentekkor és halottak napján a vásárhelyi katolikus temetőbe érkezőket. A részletekről Fekete Ferenc, önkormányzati képviselő tájékoztatta a sajtó munkatársait szerda délután.

Rendezett környezetben emlékezhetünk

A korábbi években egy együttműködési megállapodást írt alá Hódmezővásárhely önkormányzata és a katolikus egyház. Az elmúlt esztendőkben felújításra került a vásárhelyi római katolikus temető ravatalozója, illetve 1,2 kilométer hosszúságú utat aszfaltoztak le a temetőn belül.

Az egyességet tovább folytatva, idén további utakat újítottak fel. A már elkészült, ravatalozó körüli utat leaszfaltozták a Jókai utcai bejáratig, a csőszház előtt található, eddig kavicsos parkoló is kapott egy aszfaltréteget, illetve a csőszház melletti utat is leaszfaltozták.

Rendezett környezetben emlékezhetünk

A város fontosnak tartja, hogy a halottak napja közeledtével a temetők rendjét felügyelje. A segítségnyújtás sajnos nem minden temetőben lehetséges, mert csak ott tudunk segítséget nyújtani, ahol elfogadják azt. A Katolikus Egyház elfogadja a segítségünket, ezért minden évben három alkalommal, húsvét, halottak napja és karácsony környékén a zöld hulladékot elszállítjuk. Ezen felül folyamatosan segítjük a zöld területet rendben tartani.” – mondta el Fekete Ferenc, önkormányzati képviselő.

Rendezett környezetben emlékezhetünkFekete Ferenc

A képviselő hozzátette, hogy az ünnepek környékén vidéki városokból is látogatják a temetőket, ezért fontos, hogy a Vásárhelyre érkezők milyen képet alakítanak ki a temetőkről, és a városról. A felújított utak összesen 12 millió forintba kerültek, amire forrást a város, együttműködve az egyházzal közösen teremtette meg. Ebben az összegben szerepel két bekötő út leaszfaltozása, és két parkoló megújítása.

Rendezett környezetben emlékezhetünk

A sajtótájékoztatón szó esett az Epreskertnél található szervizútról is. Az ott lakók évek óta panaszkodnak, hogy nincs leaszfaltozva, és többek között az ő kérésükre, illetve a temetőbe érkezők igényeit kielégítve, idén elkezdték ennek az útnak is a rendbetételét. Jelenleg a befejezés szakaszában vannak a munkálatok, már a padkázás folyik.

Rendezett környezetben emlékezhetünk

A szervizút felújítása egy 130 milliós beruházás része. Ebből az összegből a Rárósi utcai és a Szántó Kovács János utcai kerékpárút, a Simonyi utcai köz és a katolikus temető előtt található szervizút újul meg.

Rendezett környezetben emlékezhetünk

 

Sz.Viktor