2015. március 31. kedd, Árpád
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
11°C
10°C
Eső / 11°C
sze / 10°C
cs / 9°C
Rádió 7 hírei
Nagy Ágnes | 2013-05-18 09:24:27

Reggeli gondolatok Jürgen Thuswohllal

A Családi Magazinban hallhatják a hónap minden szombatján Jürgen Thuswohl misszionárius Rádióáhítatát, amelyet a tovább gombra kattintva el is olvashatnak.

Kedves Hallgató!

Holnap Pünkösd van. Pünkösd az a keresztény ünnep, amely  a leghomályosabb legtöbb embereknek. De mivel Májusban van, legtöbbször jó az időjárás és aztán kirándulnak az emberek és élvezik a plusz szabadnapot Pünkösd hétfőn.

Karácsony még általában köztudott, hogy Jézus született, Húsvétról még rémlik, hogy akkor Jézus feltámadt, de Pünkösd? Ha nem jártunk egyházi suliba, valószínűleg most passzolni kell. Pünkösd, az mi is?

Nos, lehet, hogy sok kedves hallgatót nem is érdekel, hogy mit ünnepelünk Pünkösdkor, de ha rászán még 3 percet, akkor gyorsan elmondom.

Pünkösd nem más, mint a keresztény egyháznak a születésnapja.

3000 ember volt együtt annak idején Jerusalemben, amikor  Péter apostoltól egy hatalmas Prédikációt hallottak Jézusról. Mivel el is hitték, amit Péter mondott, leszállt Isten és beléjük költözött Szent Lélek formájában. Onnantól ez a 3000 ember már nem volt ugyanaz. Kezdtek szétszóródni az egész világban és hirdetni, hogy az a Jézus, akit megöltek egy kereszten, feltámadt és él.

Olyan hatásosan csinálták ezt, hogy 150 évvel később már majdnem mindenhol a hatalmas római birodalomban volt egy kis keresztény gyülekezet. És most, 2000 évvel később, Hódmezővásárhelyen is van egy keresztény gyülekezet. Minden Jézus követője tartozik hozzá. Mindenki, aki vallja, hogy Jézus Krisztus az Ura és megváltója. Mindenki, aki tudatában van, hogy Jézus nélkül ő senki lenne és csak Jézus váltságműve miatt, kerül majd a mennybe. A Hódmezővásárhelyi keresztény gyülekezet nincs felekezethez kötve. Vannak benne katolikusok, reformátusok, evangélikusok, néhány baptista és ki tudja, ki még. Ma, Pünkösdkor ezek mind ünnepelik Egyházuk születésnapját és ezek mind testvérek, mert Isten az apjuk.

És ezek, azok, akik nem szeretnék ezt a kincset magukban tartani, hanem minden eszközzel próbálják felhívni az emberek figyelmét, hogy igen is történt valami közöttünk, valaki visszajött a halálból és alapított egy nagyszerű intézmény, amit a pokol kapui se fogna lerombolni.

Kedves hallgató!

Ha kíváncsi lett arra, hogy milyen egy ilyen gyülekezet, jöjjön hozzánk, az ajtónk nyitva áll.
Szeri Csaba | 2015-03-31 19:24:59

A bajnoki címre pályázó Eger otthonába látogatott a hétvégén az FKSE Algyő férfi kézilabda csapata, az NB I/B 19. fordulójában. Dankó Ervin legénysége nehezen lendült játékba és nagy arányú vereségbe szaladtak bele.

Szeri Csaba | 2015-03-31 19:13:56

Gyűlnek a kilométerek, fogy a benzin, közeledik a forgalmi vizsga, de nem horpad az Opel. Röviden talán így lehetne összefoglalni az elmúlt napokat, heteket vezetési tekintetben. A közelgő vizsga okán pedig úgy döntöttünk a Sofőr Bt. Autósiskola berkein belül, hogy egy házi vizsgán teszteljük Szeri úr képességeit.

Égető Réka | 2015-03-31 18:55:45

Interaktív előadás formájában ismertette meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ közönségével kedden este a gyermekkor alapvető kérdéseit Dr. Vekerdy Tamás pszichológus. Az oldott hangulatú beszélgetésen az óvodás, iskolás és a kamaszkor rejtelmei tárultak fel az érdeklődők előtt.

Tudósító | 2015-03-31 17:39:30

Városi versmondó versenyt rendezett kedden a Hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola.

Tudósító | 2015-03-31 17:36:46

A dél-alföldi régióban járt Ilan Mor izraeli nagykövet, melyről sajtótájékoztatót tartottak kedden délután a Takács Ferenc Képző Központban, Hódmezővásárhelyen.

Kutasi Roland | 2015-03-31 16:46:04

– A magyar közigazgatás az elmúlt százötven év legnagyobb átalakítását éli meg, amelynek következtében 2015 késő őszére csaknem kétszáz járás 278 kormányablakában legalább háromszáz ügyet tudnak elintézni a választópolgárok - hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, amikor átadta a Fejér megyei Sárbogárd kormányablakát.

Tudósító | 2015-03-31 15:56:23

A Környezeti Információs Központban tartottak előadást kisebbeknek és nagyobbaknak (is) szélről és vízről.

Tudósító | 2015-03-31 14:56:08

Hagyománnyá kezd válni, hogy évi rendszerességgel felkeresik egymást a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola és a torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskola tanulói. E kapcsolat kialakítására 2012-ben, a Határtalanul program keretében nyílt először lehetőség. Hétfőn tizenöt diák és két pedagógus érkezett Hódmezávásárhelyre a dél-bánsági település oktatási intézményéből. A háromnapos programsorozat kedd délelőtti eseményeit mi is figyelemmel kísértük.