2015. április 18. szombat, Andrea
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
10°C
11°C
Eső / 10°C
v / 11°C
h / 13°C
Rádió 7 hírei
Nagy Ágnes | 2013-05-18 09:24:27

Reggeli gondolatok Jürgen Thuswohllal

A Családi Magazinban hallhatják a hónap minden szombatján Jürgen Thuswohl misszionárius Rádióáhítatát, amelyet a tovább gombra kattintva el is olvashatnak.

Kedves Hallgató!

Holnap Pünkösd van. Pünkösd az a keresztény ünnep, amely  a leghomályosabb legtöbb embereknek. De mivel Májusban van, legtöbbször jó az időjárás és aztán kirándulnak az emberek és élvezik a plusz szabadnapot Pünkösd hétfőn.

Karácsony még általában köztudott, hogy Jézus született, Húsvétról még rémlik, hogy akkor Jézus feltámadt, de Pünkösd? Ha nem jártunk egyházi suliba, valószínűleg most passzolni kell. Pünkösd, az mi is?

Nos, lehet, hogy sok kedves hallgatót nem is érdekel, hogy mit ünnepelünk Pünkösdkor, de ha rászán még 3 percet, akkor gyorsan elmondom.

Pünkösd nem más, mint a keresztény egyháznak a születésnapja.

3000 ember volt együtt annak idején Jerusalemben, amikor  Péter apostoltól egy hatalmas Prédikációt hallottak Jézusról. Mivel el is hitték, amit Péter mondott, leszállt Isten és beléjük költözött Szent Lélek formájában. Onnantól ez a 3000 ember már nem volt ugyanaz. Kezdtek szétszóródni az egész világban és hirdetni, hogy az a Jézus, akit megöltek egy kereszten, feltámadt és él.

Olyan hatásosan csinálták ezt, hogy 150 évvel később már majdnem mindenhol a hatalmas római birodalomban volt egy kis keresztény gyülekezet. És most, 2000 évvel később, Hódmezővásárhelyen is van egy keresztény gyülekezet. Minden Jézus követője tartozik hozzá. Mindenki, aki vallja, hogy Jézus Krisztus az Ura és megváltója. Mindenki, aki tudatában van, hogy Jézus nélkül ő senki lenne és csak Jézus váltságműve miatt, kerül majd a mennybe. A Hódmezővásárhelyi keresztény gyülekezet nincs felekezethez kötve. Vannak benne katolikusok, reformátusok, evangélikusok, néhány baptista és ki tudja, ki még. Ma, Pünkösdkor ezek mind ünnepelik Egyházuk születésnapját és ezek mind testvérek, mert Isten az apjuk.

És ezek, azok, akik nem szeretnék ezt a kincset magukban tartani, hanem minden eszközzel próbálják felhívni az emberek figyelmét, hogy igen is történt valami közöttünk, valaki visszajött a halálból és alapított egy nagyszerű intézmény, amit a pokol kapui se fogna lerombolni.

Kedves hallgató!

Ha kíváncsi lett arra, hogy milyen egy ilyen gyülekezet, jöjjön hozzánk, az ajtónk nyitva áll.
Soós Kata | 2015-04-18 16:18:20

Közel két évtizede rendezik meg a Malom utcai óvoda hagyományos tavaszköszöntő műsorát, amit mindig nagy izgalom és készülődés előz meg. Az óvoda összes csoportja fellépett Hódmezővásárhelyen szombat délután.

Tudósító | 2015-04-18 13:21:15

A Bethlen Gábor Gimnázium 7 diákja és a Hagyományőrző Pálffy Huszáregyesület tagjai takarították meg Hódmezővásárhelyen, a Hősök terén található II. világháborús emlékművet szombaton.

Tudósító | 2015-04-18 13:18:57

Családi nappal egybekötött üzletnyitót rendeztek szombaton a makói Galla Társas Kft.-nél. Pályázati forrás bevonásával a cég Liget utcai telephelyén átadták azt az új szolgáltatóházat, mely korábban munkásszállóként működött. A rendezvényen étel- és italkóstolóval, valamint színes programokkal várták az érdeklődőket.

Tudósító | 2015-04-18 12:29:58

Egy lakás, egy ház akkor válik igazán otthonná, amikor berendezzük olyan bútorokkal, amelyek igényeinknek a legmesszebbmenőkig megfelelnek. Kényelmesek, praktikusak, ízlésesek, és lehetőség szerint tükrözik a személyiségünket is. Ebben segít Hódmezővásárhely legújabb bútorboltja, a BRB Bútor- és Lakberendezési Üzlet. A kínálatról, lehetőségekről Tóth Jánossal, az üzlet értékesítőjével beszélgettünk a Családi Magazinban.

Virág Alma | 2015-04-18 11:21:15

Olyanok a gyümölcsfák most, mintha pattogatott kukoricát fűztek volna a faágakra. De hogy egészséges termés is legyen, védenünk kell fáinkat. A kiskerti gyümölcsös védelméhez adott tanácsot Sipos József, a Bayer CropScience területi képviselője a Rádió 7 Családi Magazinjában.

Tudósító | 2015-04-18 11:11:08

Második alkalommal szervezték meg Székkutason a Baba-mama Börzét a Művelődési Ház nagytermében szombaton délelőtt.

Virág Alma | 2015-04-18 11:04:03

„Jó hely” Mindszent a Road zenekar szerint, hiszen 2015. április 17-én már 10. alkalommal léptek fel a Tisza parti városban.

Soós Kata | 2015-04-18 10:02:04

Első alkalommal rendezték meg Hódmezővásárhelyen a Filatéliai napokat, ahol bélyegek és jelzéssel ellátott borítékok kerültek kiállításra az Internetes Bélyeg Gyűjtő Klub rendezésében. Szombat reggel a Bessenyei Ferenc Művelődési Klubba látogathatott el az, aki mélyebben bele szeretett volna látni a témába.