2015. május 25. hétfő, Orbán
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
17°C
15°C
Felhős / 17°C
k / 15°C
sze / 12°C
Rádió 7 hírei
Nagy Ágnes | 2013-05-18 09:24:27

Reggeli gondolatok Jürgen Thuswohllal

A Családi Magazinban hallhatják a hónap minden szombatján Jürgen Thuswohl misszionárius Rádióáhítatát, amelyet a tovább gombra kattintva el is olvashatnak.

Kedves Hallgató!

Holnap Pünkösd van. Pünkösd az a keresztény ünnep, amely  a leghomályosabb legtöbb embereknek. De mivel Májusban van, legtöbbször jó az időjárás és aztán kirándulnak az emberek és élvezik a plusz szabadnapot Pünkösd hétfőn.

Karácsony még általában köztudott, hogy Jézus született, Húsvétról még rémlik, hogy akkor Jézus feltámadt, de Pünkösd? Ha nem jártunk egyházi suliba, valószínűleg most passzolni kell. Pünkösd, az mi is?

Nos, lehet, hogy sok kedves hallgatót nem is érdekel, hogy mit ünnepelünk Pünkösdkor, de ha rászán még 3 percet, akkor gyorsan elmondom.

Pünkösd nem más, mint a keresztény egyháznak a születésnapja.

3000 ember volt együtt annak idején Jerusalemben, amikor  Péter apostoltól egy hatalmas Prédikációt hallottak Jézusról. Mivel el is hitték, amit Péter mondott, leszállt Isten és beléjük költözött Szent Lélek formájában. Onnantól ez a 3000 ember már nem volt ugyanaz. Kezdtek szétszóródni az egész világban és hirdetni, hogy az a Jézus, akit megöltek egy kereszten, feltámadt és él.

Olyan hatásosan csinálták ezt, hogy 150 évvel később már majdnem mindenhol a hatalmas római birodalomban volt egy kis keresztény gyülekezet. És most, 2000 évvel később, Hódmezővásárhelyen is van egy keresztény gyülekezet. Minden Jézus követője tartozik hozzá. Mindenki, aki vallja, hogy Jézus Krisztus az Ura és megváltója. Mindenki, aki tudatában van, hogy Jézus nélkül ő senki lenne és csak Jézus váltságműve miatt, kerül majd a mennybe. A Hódmezővásárhelyi keresztény gyülekezet nincs felekezethez kötve. Vannak benne katolikusok, reformátusok, evangélikusok, néhány baptista és ki tudja, ki még. Ma, Pünkösdkor ezek mind ünnepelik Egyházuk születésnapját és ezek mind testvérek, mert Isten az apjuk.

És ezek, azok, akik nem szeretnék ezt a kincset magukban tartani, hanem minden eszközzel próbálják felhívni az emberek figyelmét, hogy igen is történt valami közöttünk, valaki visszajött a halálból és alapított egy nagyszerű intézmény, amit a pokol kapui se fogna lerombolni.

Kedves hallgató!

Ha kíváncsi lett arra, hogy milyen egy ilyen gyülekezet, jöjjön hozzánk, az ajtónk nyitva áll.
Tudósító | 2015-05-25 19:58:53

A nagybocskói (Kárpátalja) Romzsa Tódor Karitász Óvoda támogatásáért jótékonysági koncertet szerveztek hétfőn Makón. A Szent István Király Templomban fellépett a helyi Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar Egyesület, a kisteleki Harmónia Egyesület, valamint Tóth Roland, szegedi orgonaművész.

Égető Réka | 2015-05-25 16:47:13

Négy kórus énekével köszöntötték a pünkösdöt hétfőn a belvárosi Szentháromság templomban Hódmezővásárhelyen. A kórustalálkozóra a vásárhelyi Városi Vegyeskar, a Fandante Kamarakórus, az orosházi Szokolay Bálint Madrigálkórus, valamint a bajai Liszt Ferenc Énekkar adott műsort.

Kutasi Roland | 2015-05-25 14:43:17

Ketten súlyosan megsérültek, amikor egy személyautó vasúti töltésnek csapódott a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunszentmárton mellett.

Kutasi Roland | 2015-05-25 13:15:21

Az Országgyűlés a pünkösdöt követő öt napban folytatja munkáját, így a képviselők szombat késő estig a jövő évi költségvetést, továbbá az azt megalapozó törvénymódosításokat és adóváltoztatásokat tárgyalják.

Tudósító | 2015-05-25 12:03:19

Az apátfalvi zeneoktatás meghatározó személyisége volt Borbély András. Egykoron nem csupán a helyi zenekart vezette, hanem számos fiatal tanult nála muzsikálni. Pünkösdi fúvószenekari koncerttel emlékeztek meg hétfőn a községben a zenetanárról. Makói és szolnoki fúvósok léptek fel.

Megyeri József | 2015-05-25 10:50:56

Megválasztották a Pünkösdi Vándorkupa gólkirályát, néptánc, zene, slágerturmix is volt a 22. Makó-Rákosi Pünkösdi Tanyanapon, vasárnap. Ilyenkor köszöntik a legfiatalabb és legidősebb helybelit is, és átadják a faluszépítő verseny díjazottjainak járó ajándékokat.

Megyeri József | 2015-05-25 10:49:13

A Csongrád megyei I. osztályú bajnokság 28. fordulójában vasárnap délután a Szegedi Vasutas Sport Egyesület látogatott a városi stadionba. A szerdai kupameccs után Bódi Attila több helyen is változtatott a kezdőcsapaton, de továbbra is a győzelem reményében küldte pályára csapatát.

Megyeri József | 2015-05-25 10:38:43

Állati napok lesznek a héten a hagymavárosban.