2014. december 20. szombat, Teofil
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
7°C
Köd / 3°C
v / 7°C
h / 6°C
Rádió 7 hírei
Nagy Ágnes | 2013-05-18 09:24:27

Reggeli gondolatok Jürgen Thuswohllal

A Családi Magazinban hallhatják a hónap minden szombatján Jürgen Thuswohl misszionárius Rádióáhítatát, amelyet a tovább gombra kattintva el is olvashatnak.

Kedves Hallgató!

Holnap Pünkösd van. Pünkösd az a keresztény ünnep, amely  a leghomályosabb legtöbb embereknek. De mivel Májusban van, legtöbbször jó az időjárás és aztán kirándulnak az emberek és élvezik a plusz szabadnapot Pünkösd hétfőn.

Karácsony még általában köztudott, hogy Jézus született, Húsvétról még rémlik, hogy akkor Jézus feltámadt, de Pünkösd? Ha nem jártunk egyházi suliba, valószínűleg most passzolni kell. Pünkösd, az mi is?

Nos, lehet, hogy sok kedves hallgatót nem is érdekel, hogy mit ünnepelünk Pünkösdkor, de ha rászán még 3 percet, akkor gyorsan elmondom.

Pünkösd nem más, mint a keresztény egyháznak a születésnapja.

3000 ember volt együtt annak idején Jerusalemben, amikor  Péter apostoltól egy hatalmas Prédikációt hallottak Jézusról. Mivel el is hitték, amit Péter mondott, leszállt Isten és beléjük költözött Szent Lélek formájában. Onnantól ez a 3000 ember már nem volt ugyanaz. Kezdtek szétszóródni az egész világban és hirdetni, hogy az a Jézus, akit megöltek egy kereszten, feltámadt és él.

Olyan hatásosan csinálták ezt, hogy 150 évvel később már majdnem mindenhol a hatalmas római birodalomban volt egy kis keresztény gyülekezet. És most, 2000 évvel később, Hódmezővásárhelyen is van egy keresztény gyülekezet. Minden Jézus követője tartozik hozzá. Mindenki, aki vallja, hogy Jézus Krisztus az Ura és megváltója. Mindenki, aki tudatában van, hogy Jézus nélkül ő senki lenne és csak Jézus váltságműve miatt, kerül majd a mennybe. A Hódmezővásárhelyi keresztény gyülekezet nincs felekezethez kötve. Vannak benne katolikusok, reformátusok, evangélikusok, néhány baptista és ki tudja, ki még. Ma, Pünkösdkor ezek mind ünnepelik Egyházuk születésnapját és ezek mind testvérek, mert Isten az apjuk.

És ezek, azok, akik nem szeretnék ezt a kincset magukban tartani, hanem minden eszközzel próbálják felhívni az emberek figyelmét, hogy igen is történt valami közöttünk, valaki visszajött a halálból és alapított egy nagyszerű intézmény, amit a pokol kapui se fogna lerombolni.

Kedves hallgató!

Ha kíváncsi lett arra, hogy milyen egy ilyen gyülekezet, jöjjön hozzánk, az ajtónk nyitva áll.
Szeri Csaba | 2014-12-19 20:55:52

A franciák elleni 1 gólos vereséggel a 6. helyen végzett a kontinensviadalon a magyar női kézilabda válogatott. Németh András lányai a mérkőzésen nem játszottak olyan ellenállhatatlanul, mint a norvégok ellen, az utolsó percekben pedig a franciáknak jött ki jobban a lépés.

Szeri Csaba | 2014-12-19 20:23:56

Évadzáró, jótékonysági gálabemutatóját tartotta a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A teltházas gála bevételt a Tiszta Szívvel Egyesület részére ajánlották fel, akadt, aki az előtérben elhelyezett kivetítőn tudta megnézni a bemutatót.

Hajó Edina | 2014-12-19 15:54:38

Sajtótájékoztatót tartott ma Makón Farkas Éva Erzsébet polgármester, Czirbus Gábor alpolgármester, és Dr. Csák Gyula az Alföldvíz Zrt. vezérigazgatója.a szennyvízberuházással kapcsolatos számlázások kapcsán. A makói szennyvíz-szolgáltatási díj megállapításával kapcsolatban Makó Város Önkormányzata és az ALFÖLDVÍZ Zrt. hivatalos állásfoglalást kért a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól, hogy a településen korábban alkalmazott díjakat a szolgáltató jogszerűen alkalmazta-e az újonnan megvalósult beruházással érintett ingatlanok esetében is.

Tudósító | 2014-12-19 15:44:37
Felvidékről érkezett vendégekkel köszöntötték idén a karácsonyt Ópusztaszeren. Jelképes módon, Kingyesről, az egykori Feszty-birtokról érkezett nemzet karácsonyfája mellett ünnepeltek a megjelentek. Dr. Grezsa Istvánnal, a Miniszterelnökség határon átnyúló beruházások ellenőrzéséért felelős miniszteri biztosával fogadta Farkas Sándor országgyűlési képviselő és Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ügyvezető igazgatója igazgatója a külhoni magyarság képviselőit.
Megyeri József | 2014-12-19 15:22:51

Pénteken délelőtt üzemelt a jégpálya, ám az enyhe időjárás miatt délutánra bezárt. Várhatóan 18 órakor nyit meg.

Megyeri József | 2014-12-19 15:16:18

Hallgassa december 21-én is a Szívküldit a Rádió 7-ben, az FM 97,6, 96,8 és a 107,0-s frekvencián! Várja Önöket 13 órától a két műsorvezető, Hajó Edina és Tóth Tibor.

Szeri Csaba | 2014-12-19 15:06:34

Hódmezővásárhely Cigány Nemzetiségi Önkormányzata karácsonyi gálaműsort rendezett a Balogh Imsi Sportcsarnokban, ahol a Szabadság téri és az Észak utcai ovisok léptek fel, de a szervezők finom gulyással is készültek a vendégek számára.

Tudósító | 2014-12-19 14:33:56

A vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola negyedikes diákjainak karácsonyi műsora minden jelenlévőnek mosolyt rajzolt az arcára pénteken, a Tabáni Református templomban. Még Farkas Zsuzsanna igazgató számára is meglepetés volt az ünnepi előadás.