2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Tiszta / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Regionális Hírek
Szombat Mihály | 2013-02-05 13:36:17

Rágalomplakát után kampánymenet - tettek helyett uszítanak a szocialisták

A Fidesz sajtóközleménye: Megdöbbentő, hogy a szocialisták sem a pénzt, sem a legrászorultabbakat nem sajnálják saját politikai céljaik eléréséhez. Miután mintegy 20 millió forintot költöttek óriásplakátra, hogy a kormány politikusait lejárassák, most a leghátrányosabb helyzetben élőket használják fel.

Az MSZP kormány szociális érzékenysége abban merült ki, hogy ellehetetlenült azoknak a helyzete, akiknek most a közfoglalkoztatás becsületes, tisztességes munkalehetőséget ad. Őket fosztanák meg a munkától, bértől cserébe egy kis népszerűségi index növekedésért.

Álságos és megalázó, ahogyan toborozzák és felhasználják ezeket az embereket. Arról ugyanis hallgatnak, hogy csökkenteni akarják a minimálbért 32 ezer forinttal. Ha rajtuk múlna, akkor bizony ugyanennyivel, azaz harmadára csökkenne a közfoglalkoztatási bér is.

A közmunka az éveken áttartó munkanélküliség helyett, az álláskeresés idejére ad lehetőséget azoknak a hátrányos helyzetű munkavállalóknak, akiknek e nélkül kevés esélyük lenne az elhelyezkedésre.

Vidéken a munkának még ma is értéke és becsülete van. Az itt élők nem kérnek a hangulatkeltésből, mert tudják, hogy a megélhetéshez nyugalom és értékteremtő munka kell. Azok közül a Csongrád megyei emberek közül, akiket korábban a szocialisták az út szélén, segélyen tengődni hagytak, csak az elmúlt évben 11 ezer embernek tudtunk munkát adni.

Ez a kormány nem hisz abban, hogy több százezer segélyen élő emberrel az ország „valaha is kimászna a szocialisták által ásott gödörből". Abban hiszünk, hogy a segély helyetti munkára van szükség.

A szocialisták “éhségmenet” szervezésre és támogatásra, valamit a lejárató-kampányra fordított millióit olyan célokra is használhatnák, amely az ország érdekeit szolgálja. Befizethetnék ezt az összeget, például az adósságalapba, ezzel némi közösséget vállalhatnának azokkal az állampolgárokkal, akik most helyettük oldják meg nem kis áldozatot vállalva , az általuk okozott gondokat.

Szeged, 2013. február 5.

Rágalomplakát után kampánymenet - tettek helyett uszítanak a szocialisták

B. Nagy László

Országgyűlési képviselő FIDESZ-KDNP