2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
0°C
Felhős / 2°C
h / 0°C
k / -1°C
Közlekedési és Kék hírek
Soós Kata | 2018-01-10 09:04:00

Potenciafokozót csempészett a szerb férfi

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki tavaly nyáron próbált meg kereskedelmi mennyiségű potenciafokozót Magyarországra csempészni.

Potenciafokozót csempészett a szerb férfi

A vádirat szerint a vádlott 2017. július 19. napján röviddel éjfélt követően jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke autópálya határátkelőhelyen. Az útlevélellenőrzést követően vámvizsgálatra jelentkezett, ahol a szerb nyelven feltett kérdésre nem jelentett be vámköteles árut. Az eljáró pénzügyőr a tételes vámvizsgálat mellett döntött, amelynek során a gépkocsi kesztyűtartójában, üléstámlája mögött, az ülés alatti gyári tárolóban, a rakterekben található különféle csomagokban, illetőleg a vádlott zsebében 25 doboz potenciafokozó készítményt találtak meg és foglaltak le. A 25 doboz gyógyszernek minősülő készítmény dobozonként hét csomagot tartalmazott.

A vádlott által becsempészni szándékozott készítmény hatóanyagát figyelembe véve gyógyszernek minősül, amely Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkezik, legális kiskereskedelmi forgalomban nem kapható. A vádlott által becsempészni szándékozott gyógyszer a személyes szükséglet kielégítésére szolgáló mennyiséget meghaladja, hasonló terméket kizárólag csak az arra engedéllyel rendelkező gyártó, vagy nagykereskedő hozhatott volna be ilyen mennyiségben. A vádirat szerint a vádlott Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi terméket indokolatlan mennyiségben hozott be az ország területére.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat egészségügyi termék hamisításának bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: Dr. Kopasz Zsolt

főügyész