2018. február 20. kedd, Álmos
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
2°C
Felhős / 1°C
sze / 2°C
cs / 3°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-08-13 12:34:49

Pontot szerzett idegenben a HFC

A Dunaújváros elleni 1-1-es döntetlennel kezdte az NB III-as szezont a Hódmezővásárhelyi FC. A vásárhelyi gólt pont azaz Ablonczy Gerjén szerezte, aki a Dunaújvárostól igazolt a kék-sárgákhoz.

Pontot szerzett idegenben a HFC

Dunaújvárosban, villanyfényes mérkőzésen kezdhette meg bajnoki szereplését az NB III Közép csoportjában a Hódmezővásárhelyi FC. A találkozó nem sok helyzetet hozott. A vásárhelyiek védelmi a tavalyi szezonban megszokott jó formát nyújtotta. Kevés lehetőséget engedélyezett az ellenfélnek. Ugyanakkor a Dunaújváros is igyekezett jól zárni, így az első félidőben nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. 0-0-val jöhetett a szünet.

A fordulás után azonban vezetéshez jutottak a hazaiak. Oldalról érkezett a Dunaújváros beadása, amit elsőre hatástalanítani tudott a vásárhelyi védelem, az ismétlésnél azonban Csendes Péter találta el a leggyorsabban és a legjobban a labdát.

A fejes gól után sem változott jelentősen a játékképe, a hajrában azonban egyenlíteni tudott a HFC. Egy szabadrúgást követően Ablonczy Gerjén – aki pont a Dunaújváros csapatától igazolt Vásárhelyre – csapott le leggyorsabban a labdára és egyenlíteni tudott.

A vége így pontosztozkodás lett.

A Hódmezővásárhely legközelebb megyei rangadót játszik. Az NB III-at szintén döntetlennel indító Makóval mérkőzhetnek Szilágyi Norberték.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 1. forduló

Dunaújváros – Hódmezővásárhelyi FC 1-1 (0-0)
Dunaújváros, 150 néző. Vezette: Szommer Attila (Illés Tamás, Tinnyei Zsolt).
Dunaújváros: Vaszócsik – Zvara, Csendes, Farkas V., Karacs, Csehi, Dorogi, Tóth T., Szepessy, Sándor (Hamar, 55′), Barna Zs. Vezetőedző: Dobos Barna.
HFC: Bordás – Kormányos, Huszár, Pataki, Mezei, Prasler (Szabó M., 69′), Máté (Bartyik N., 81′), Szilágyi, Laczkó, Ablonczy, Szabó M. D. (Kökény, 64′) Vezetőedző: Major Lászó.
Gól: Csendes (55′) ill. Ablonczy (84′).
Sárga lap: Barna (77′) ill. Prasler (53′), Kormányos (69′), Kökény (78′), Mezei (89′), Pataki (89′).

Major László: „Azt gondolom, hogy Dunaújvárosban az 1-1 az nagyszerű indulás, onnan elhozni 1 pontot az bravúros eredmény. Igazságos döntetlen született. A csapat hellyel-közzel jól játszott, a cserék is hozzá tudtak tenni a játékhoz. Nagyon örülök, hogy a tavalyi 4. helyezettnél ponttal tudtunk kezdeni. A védelmünk maximálisan jól vizsgázott, az előre játékon még lehet javítanunk, de úgy gondolo,m jók leszünk.”

Forrás: hfc1912.hu