2017. december 15. péntek, Valér
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
4°C
Eső / 6°C
szo / 4°C
v / 0°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-08-09 18:28:26

Pontosan indítaná a szezont a HFC

Augusztus 12-én elrajtol az NB III-as idény. A Közép csoport küzdelmeiben pedig a Hódmezővásárhelyi FC is érdekelt. A kék-sárgák megismételnék a tavalyi jó szereplést.

Pontosan indítaná a szezont a HFC

A 2016-2017-es szezon előtt habár egyes sportjóslatok arról szóltak, hogy a Hódmezővásárhelyi FC biztos kiesője lesz az NB III-as Közép csoportnak, a vásárhelyi fiúk bőven rácáfoltak erre. Major László tanítványai kiváló idényt futottak, a végén pedig az ötödik helyet szerezték meg a bajnokságban.

A gárda július elején kezdte meg a felkészülést, a programban pedig több edzőmeccs is szerepelt. A kezdés ugyan göcsörtös volt, de úgy tűnik, hogy a végére valamelyest kiegyenesedett a csapat. Az idő szükség is volt, hiszen több távozó és érkező is akadt.

Fábián Imre, Szabó Marcell, Fátyol Szilárd, Tóth Imre, Tóth Attila, Nagy András, Babolek Zoltán, Orovecz Ádám és Horváth Bence is úgy döntött, hogy máshol folytatják a focit. Míg az érkező oldalon Faggyas Milán, Varga Bence, Szabó Márk, Laczkó Dávid, Thomas Prasler és Ablonczy Gerjén nevére lehetünk figyelmesek. A fiatalabbak közül pedig a felkészülési meccseken Bürgés Balázs és Vaits Viktor kapott lehetőséget. Major László vezetőedző kértük fel egy kis értékelésre:

Pontosan indítaná a szezont a HFC

Major László: „A felkészülésen, amit terveztünk, azt meg tudtuk valósítani. Az biztos, hogy az extrém meleg befolyásolta az utolsó két hét munkáját. Ilyen meleggel, hogy folyamatosan 40°C körül legyen a hőmérséklet még nem találkoztam a pályafutásom során. Persze mindenkinek hasonló időjárása volt. Bízom benne, hogy akik távoztak azok többségében nem húzóemberek voltak, akiket pedig igazolni tudtunk segítenek majd. Egy picit erősebb lehet a csapat, de a bajnokság is erősebb lesz.”

Promenad.hu: Azt mondják, hogy a Közép csoport lesz a legerősebb.

Major László: „Igen. A Pécs rengeteget erősödött, de a Dabas is. A SZEOL és a Kozármisleny az NB II-ből a Közép csoportba esett ki. A Tiszakécske is nagyon jó csapat, de a Dunaújváros is az, tavaly előttünk végeztek. Nehéz szezon elé nézünk, de állunk a feladat elé.”

Van kitűzött konkrét cél?

Major László: „A 4.-8. helyek valamelyike. Ha ez sikerülne, én nagyon elégedettek lennék.”

Pontosan indítaná a szezont a HFC

Visszatérve a felkészülésre. Az előző szezonban a csapat védelme kifejezetten jól teljesített. A felkészülés során viszont ezen a téren akadtak nehézségek.

Major László: „Amikor a felkészülést elkészítem és lekötöm az edzőmeccseket, akkor igazándiból nem foglalkozom azzal, hogy az edzőmeccseken frissek legyenek a játékosok. Azt nem tartom jó dolognak, hogy a felkészülés alatt brillírozzon a csapat. Az bajt jelent szerintem. Mindig is úgy volt, hogy a felkészülés alatt rosszabbul szerepeltünk, aztán a bajnokságban kiegyenesedtünk. Maradjon meg ez továbbra is. Az igaz, hogy a védelem az most nem úgy szerepelt, mint a bajnokság végén. Volt most meccs, ahol nyolc gólt kaptunk, annyit mint tavasszal összesen. Ezt én a fáradtságnak és a terhelésnek tudom be, és annak, hogy nem készültünk az ellenfélből a felkészülési meccsekre. Nem az eredmény volt a fontos. Az utolsó meccsen viszont úgy érzem frissült a csapat, akkor 11 gólt rúgtunk.”

Az új játékosok esetében az is cél volt, hogy gólerős labdarúgók érkezzenek, akik kreatívabbá tehetik a támadójátékot. A Kiskundorozsma elleni meccset nézve ez sikerült?

Major László: „Mindenféleképpen kreatívabb lesz a csapatunk, ezt garantálom. Viszont, ha nem tudom a csatárokat játszatni az baj lehet. A két csatárunkat (Faggyas és Varga – szerk.) úgy néz ki nem tudom az első meccsen játszani. Viszont úgy gondolom, hogy támadásban jobbak leszünk. Ez bízom benne, hogy azt is jelenti, hogy több gólt fogunk szerezni. Ha pedig mindig több gólt szerzünk, mint az ellenfél, de kapunk is, a csuda bánja. A nézők legalább jobban szurkolnak, mert a sava-borsa a játéknak a gól. Tavaly keveset rúgtunk, bízom benne, hogy most többször találunk be.”

Pontosan indítaná a szezont a HFC

Ősszel a hazai meccseit Makón játssza a csapat. Ez mennyire nehezíti meg a dolgokat?

Major László: „A magabiztosság mindig otthon van meg egy csapatnál. Otthon mindenki jobban szerepel, mint idegenben. Nekünk most ezt a plusz nehézséget fel kell vállalnunk, nem tudunk mit csinálni ellene. Azért csináltam keményebb felkészülést, mert idegenben egy bíró is máshogy fúj, mint esetleg ithton. Az első félidényünk nagyon nehéz lesz.”

A kezdés viszont tényleg idegenben lesz. Dunaújvárosba utaztok. Mit vársz? Ablonczy Gerjén esetleg segítség lehet, hiszen ő onnan igazolt Vásárhelyre.

Major László: „Dunaújvárosban szeretnénk legalább 1 pontot szerezni.  Gerjén pedig segítség lehet, hiszen ismeri a volt társakat. A probléma, hogy Faggyas Milán a legutóbbi edzőmeccsen rosszul lett és nem tudom, hogy az első meccsen tud-e játszani. Máté Péternek pedig a bordája sérült meg egy edzésen, ő sem 100%-os. Az utána következő két mérkőzésen viszont azt hiszem, hogy talán egy picit esélyesebbek vagyunk (a Makó és a Mórahalom ellen játszik a HFC – szerk.), de igazából ezeken a megyei rangadókon bármi megtörténhet majd.”

A Hódmezővásárhelyi FC augusztus 12-én, szombaton a Dunaújváros ellen kezdi meg a bajnokságot. A csapat villanyfényes meccset játszik, hiszen a találkozó 19 órakor kezdődik.

szcs